onestone Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Ja mam 17 x7 białe niebieskie i 7 mieszanych nocnych.Jestem zadowolony tylko nie wiem jakie drivery mam zastosować żeby było to 120w.Za rada Przemka napisałem na serwisu PS, podzielę się z wami info choć widzę że większość ma te lampy w wersji salve.Jak się mylę to mnie poprawcie Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Lutego 2016 przez onestone (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravicq Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 @onestone ja chciałem wykorzystać te driveryDriver P4115H na 320mA jest napisane ze można podłączyć 7sz3w lub 14 sz 1w więc z chlodzeniem 1 driver powinien obsłużyć 2 sciezki u mnie 12 led 1.5w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) A no trzeba te setki srubek rozkrecic i przewody sa na sztywno wiec albo uszczelnienie wydlubujesz, albo obcinasz i na nowo lutujesz ja tak zrobilem, bo zastosowalem sterownik 4 kanalowy ze wschodami na allegro Mialem 15 sekcji po 6 diood. Musialem to podzielic na 4 pomostkowalem i hula obudowe terz od przemka bralem ) Edytowane 27 Lutego 2016 przez maxiu9 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravicq Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Ja też brałem z obudową, dał byś namiar na ten driver 4 kanałowy może lepiej to niz 8 tych moich, które nie wiem czy będą działać Właśnie jak poszczególne ledy wymieniales to na jakie? Edytowane 27 Lutego 2016 przez ravicq (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 dokładnie w te same drivery celuje - zamówiłem 6 sztuk czyli sterowanie AQma LED Control, to 6-kanałowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 Naa pw link a tutaj nazwa led drimer diody zastosowalem z drogiego panela co zakupilem, ale mozesz zastosowac cytuje Przemka:- diody - do napraw można użyć dowolnych diod typu Rebel (pierwsza generacja - 1.5W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravicq Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 @silvia ja kiedyś z magu gadałem że można 2 drivery pod 1 kanał dać. Bo mi wychodzi że będę potrzebował 8 driverow zrobił bym z tego 5 kanałów + nocne osobno @maxiu9 ja szukałem tych led typu rebel i jakoś wszędzie na zamowienie no zobaczę ile będę potrzebował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 odwrotnie chyba ? arduino 1 kanał PWM może sterować 2 driverami mój plan 5 kanałów + nocne (trochę kombinacji i będzie OK) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onestone Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 Ravicq jakie te diody potrzebujesz bo ja dostałem 2 panele(jeden niekompletny) mimo że moim wszystkie działają.Jak chcesz to Ci mogę wysłać Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravicq Zgłoś Napisano 27 Lutego 2016 Właśnie ogarnąłem temat i porobiłem pary o dziwo wygląda na to że wszystko działa wszystkie ledy świecą @onestone dzięki za propozycję ale skoro świeci wszystko to nie będę nic tam zmieniał (ale trzymaj co ci tam zostało może się przydać hehehe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quest Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2016 Witam pytanie czy Driver P4115H na 320mA wytrzymują i normalnie na nich świeci mam 2 panele i zastanawiam się czy kupić te drivery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2016 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quest Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2016 to jeszcze jedno ważne pytanie na ile puszczone są draiwery ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2016 puszczone znaczy ustawione ? u mnie na na 320mA (+ sterowanie PWM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quest Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2016 dobra silvia a ty jak oświetlasz swoją kostkę 1 panelem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2016 no nie do końca ... lampa odpalona ale czeka (w szafie) na coś większego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quest Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2016 tak sobie myślę że skoro w lampach są ledy cree 1,5 w a puszczacie je z tego co rozumiem na 1w to świecą na 70% mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach