Skocz do zawartości
nowy_zarażony

Zamowilem baniak:)

Rekomendowane odpowiedzi

Blondynka??

a tak na serio to normalne choćby u mnie...

cały czas jakieś schody...

ogólnie mam pecha do interesów :D albo paczka idzie 2-3x dłużej niż ma iśc albo wyślą mi co innego

360+110-od 15 Grudnia 2006 sprzedam miejsce na reklame (300 znaków) :D www.fastquad.pl- dla morszczaków z nano-reef super zniżki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy a gdzie zamawiałeś?

Polecam www.myciok.pl

star.gifTo,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawialem na www.sklepmalawi.pl , gdybym nie przelal im kasy, na pewno bym zrezygnowal i kupil wlasnie w mikolowie, albo u Tomka. Czekam do wtorku, jak nie skoncza(obiecali ze na wtorek na byc), wycofam kaske i kupie gdzie indziej.

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zadzwonili:) Jutro jade po baniak.

A teraz tsunami pytan:D

1. Odleglosc hqi od zaplonnika max 1m, a do statecznika i kondensatora? Do czego zmierzam, chce elektronike wrzucic do szafki, a to ponad metr:( Jakich kabli uzyc?

2. Czym kleiliscie grzebien?

Narazie tyle:) Jutro wstawie fotki.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp.: 1:

Caly uklad zasilajacy do HQI mozesz spokojnie schowac w szafce. Jesli dobrze pomyslisz to zmiesci sie wszystko do malej obudowy. Kabel niestety musisz albo raczej powinienes zastosowac silikonowy i w podwojnej izolacji. Sa takie do dostania w dobrych hurtowanich elektrotechnicznych.

Odp.: 2:

Grzebien przyklej silikonem akwarystycznym. Z tego co wiem bedzie sie trzymal.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wczoraj zalalem i musze pic piwero zeby zyc;)

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No skonczylem ukladac skale:) Jutro wstawie foty, bo narazie woda jest jak mleko;) W sumie wyszlo ciekawie:) Mam nadzieje, ze wam sie spodoba:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zajfajnie :) Ładna skałka :) Ale rzeczywiście "tego kutasa" bym dał za skałkę :)

star.gifTo,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kutasa:D:D:D:D:)

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolanka juz mam, przez noc zamieszam solanke i kutas laduje jutro w sumpie.

Poniewaz skalka i woda byly juz dojzale, parametry w normie, zero glonow wcziraj wpuscilem po 2h aklimatyzacji zwierzaki:) Niestety mam juz noc na rafie, ale jutro wstawie foty. Do samotnie plywajacego Salariasa(pocieszny zwierzak:)) dodalem wczoraj parke malenkich blazenkow, maja okolo 2,5-3,5cm:D. Niestety nie mam 100% pewnosci co to za gatunek, najbardziej podobne sa do Amphiprion allardi, jak troche podrosna sie okaze;)

Trafil do mnie takze Pseudocheilinus hexataenia czyli Sixline wrasse. Genialnie przemyka miedzy skalkami.

Na dokladke jeszcze garbik:( Narazie jest spokojny, zobaczumy co bedzie dalej, jakby co szykuje wedke;)

Cieszy mnie to, ze wszystkie rybki przyjmuja pokarmy zastepsze, mrozonki, platki z mniejszym apetytem. Dosyc problemowe sa pod tym wzgledem salariasy i wargatki, z moimi nie ma problemu, juz dzien po przybyciu do mojego akwa zajadaly az sie ogonki trzesly.

Ale jaki to baniak bez korali:) Narazie mam skalke z yellow polips i... heliofungie. Wiem, ze to problematyczny koral i wkladanie go do mojego baniaka jest troche ryzykowne. Narazie ladnie sie pompuje, wczoaj dostal mrozonke. Co ciekawe blazenki powoli zaczynaja wplywac do niego:) Jutro fotki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz na tydzien, jak zapala sie aktynika.

Dodaje jeszcze aminokwasy.

Przed podaniem pokarmu wpuszczam 15 minut wczesniej odrobine, aby polipy bardziej sie otworzyly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli bedzie chcial jeszcze po karmieniu (wysunie polipy) to wiedz, ze duzo zje pokarmu, ale nie przesadzaj z karmieniem. Raz wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.