Rower Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Problem z cyjano zbiornik ma 5 tygodni czekać czy zwalczać? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 jak lubisz patrzeć na akwarium z cyjano to czekać, jak nie lubisz to chemiclean Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rower Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Nie bardzo chce chemię dawać od początku Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Czekać samo przyszło samo pójdzie. Tylko bakterie lej Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rower Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Bakterie przestałem podawać po 2 tygodniach tak jak zaleca producent na opakowaniu Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 To co lałeś? Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rower Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Aqua forest bio s Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Bo kurde nie wiem czy życie jakieś wprowadzać wybieram się w sobotę po zakupy do Jadwigi morskiej Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Wiem że za pomocą mądrego phona trudno jest korzystać z opcji szukaj ale proszę wysil się i użyj opcji szukaj. Jest chyba z 1000 tematów o cyjano na tym forum. Średnio raz w tygodniu pojawia się nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rower Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Tylko żaden nie dotyczy młodego baniak studjuje forum już długo tak samo jak reefhuba . Nigdzie nie mogę znaleźć informacji co robić z cyjano w trakcie dojrzewania. Wiem że najłatwiej zapakować chemię do baniaka czego nie jestem zwolennikiem. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Czytam to forum od wielu lat. Od wielu lat temat cyjano w wiekszości przypadków dotyczy nowych baniaków. Kilka razy w tygodniu taki temat się pojawia. W todatku z tego co kojarzę na portalu o ktorym napisałeś jest artykuł o cyjanobakteriach. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś wiecej to uzyj innego źródła wiedzy czyli specjalistycznych ksiązek lub artykułow naukowych. Jeśli masz nowe doswiadczenia to napisz o nich w temacie który już istnieje. Każde akwarium morskie to 30% chemii, 30% biologii i 40% sztuki... Chemi nie oszukasz. To że masz problem z cyjano czyli z biologią wynika z tego że masz problem z chemią. Edytowane 2 Marca 2016 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Najlepiej zjechać kogoś ze się w ogóle pyta. Chyba po to jest forum żeby pytać. Jeśli ktoś nie ma ochoty czytać niech nie czyta. Najlepiej przeczytać pierwsze posty "starszych" a o to samo sie pytają co my teraz. Ja mam ten sam problem tylko mi kazano nie przestawać kropić Bio s Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Karol posłuchaj Konrada !!! Forum przede wszystkim jest po to nie aby pytać a po to aby czytać !!! za młody jesteś aby koledze Konradowi dawać lekcje pokory ! jak zaczniesz mieć takie wyniki jak on to pogadamy... Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol86 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Taki młody to nie jestem . Tylko co chwile ktoś się o coś pyta. A niektórzy odpisują żeby szukał. Po co tracić czasu na takie odpisywanie. Bardziej doświadczeni większość rzeczy robią automatycznie. My musimy się pytać. Jednak troche kasy sie wyładowało i jeszcze więcej czasu lepiej spytać niż drugi raz płacić Cytuj 140x60x60 white skim 200 lampa 8x54 . Tunze 6045 jebao WP 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Karolku ty sie nie stresuj tylko spokojnie sluchaj starszych, Ile razy mozna odpisywac na tak samo postawione pytanie. Dlatego warto pokornie przejsc do dzialu szukania w google wpisac CYANO NANO REEF.PL i masz 1000 postow Jesli bardzo sie upierasz ze nalezy sie pomoc twojej osobie Prosze http://reefhub.pl/cy...awie-doskonala/ http://nano-reef.pl/...ne/page__st__80 Edytowane 2 Marca 2016 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach