wrsdz Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Czesc Potrzebuje sumpa do nowego akwa , oddzwonilem pare znanych miejsc wszyscy 3-4 tyg maja czas realizacji . Nic specjalnego zwykły dwu komorowy 50 długi (wymiary do podania ). Płatność przelewem odbiór do dogadania . Bede wdzieczny za podpowiedz Łukasz Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Mam podobny problem. ..chyba trzeba będzie kupić akwarium i samemu wkleić przegrody Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Lepiej kupić akwarium (nawet na olxie, byle nie było ubytków silikonu i nie porysowane jakoś głęboko) formatki zakupić u szklarza na wymiar i samemu wkleić Mój sump sam skleiłem, a dzieki pozyskanemu doświadczeniu i poprawieniu błędów skleiłem potem akwarium 30l na wodę do podmian, które o dziwo stoi już długo jednak nie ma w nim wody do podmian tylko krewetki i mchy. Ogólnei sump ma służyć jako zbiornik techniczny więc niedoskonałościami wynikajacymi z pierwszego klejenia bym się nie przejmował. Dla mnie sump ma spełniać zadanie i tyle. Chyba że ktoś planuje tam refugium urządzić to lepiej na czymś złapać doświadczenie. Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2016 Też sam kleiłem sumpa ze starego akwa 240l. Najtrudniejszy w tym wszystkim był projekt - wszystko musi być dokładnie wyliczone - a później już tylko wizyta u szkarza i klejenie przegród akwarystycznym klejem silikonowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2016 Dziekuje Sump gotowy dzieki moim serdecznym znajomym z pod Krk. Wysłałem 5 emaili z prośba o wycenę , zero odpowiedzi ... Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach