Skocz do zawartości
smash86

"syf" w wodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieje ,ze napisałem w odpowiednim dziale.

Od ok 10dni mam problem z wodą.

Woda jest kryształ ale.... pływa w niej masa drobinek. Takich jakby odpieniacz puszczał micro pęcherzyki ale to nie jest to. Do tego trafiją się też 1mm drobinki.

Watę w panelu ( przerobionym) wymieniam co 3 dni. ostatnio był na niej dramat a do tej pory tylko lekko się kolor zmieniał. W akwarium nic nie zmieniałem . Świecę tak samo .

Ryby karmię szczyptę marine s od hikari. wieczorem 1 kostka mrożonki.

W panelu też na dnie pojawiło się sporo tego na dnie.

Na dnie w akwarium mam piasek i często mi coś wpływa pod skałę i go rozkopuje. wtedy jest dramat.

Teraz zastanawiam się czy to wina latającego piachu czy coś innego.

Sół AF probiotyczna. codziennie 1 kropla AF pro bio s.

Co drugi dzień AF phyto mix 10 kropli.

W panelu mam pompe obiegową 500l/h i może tu jest za słabo?

Cyrkulacja zdjęta do minimum bo w tym szkle nie potrafię jej ustawić by euphyllie normalnie funkcjonowały.

Teraz jest ok tak mi sie wydaję.

Jedyne to co mi przychodzi do głowy to zmienić pompę na 1200l/h by był większy zaciąg w watę do panelu.

Edytowane przez smash86 (wyświetl historię edycji)

182l plus sump. Cykrkulacja 2x Jebao RW-4. Obieg Jebao DC-3000.Odpieniacz Dectec 1455. Skała 16kg. Siporax 4,5l . Sól Probiotic Reef Salt Aquaforest. Lampa 6x39w . Filtr przypływowy Boyu + Newa jet 1200 + biopellets xl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś coś? Może koś z Was przerabiał to? Akwarium ma 6 tygodni. Ok 2 tyg temu glony i czerwone naloty odeszły.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

182l plus sump. Cykrkulacja 2x Jebao RW-4. Obieg Jebao DC-3000.Odpieniacz Dectec 1455. Skała 16kg. Siporax 4,5l . Sól Probiotic Reef Salt Aquaforest. Lampa 6x39w . Filtr przypływowy Boyu + Newa jet 1200 + biopellets xl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na dnie w akwarium mam piasek i często mi coś wpływa pod skałę i go rozkopuje. wtedy jest dramat.

to "coś" to co dokładniej jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centropyga glownie

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.