Skocz do zawartości
Darek S

Błazenek zakończył żywot w kominie

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety mój nowy nabytek amphiprion sebe wyskoczył przez grzebień do komina i padł tam. Żył u mnie ze dwa tygodnie. Kurcze, chyba założę jakąś siatkę nad grzebieniem, bo akwa mam obudowane tylko tam zostaje niebezpieczne miejsce.

Ma ktoś taką siatkę lub cos innego ?

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem więcej szcześcia z wargatkiem. Gdy sądziłem już ze padł znalazłem go po 3 dniach w sumpie .Skubany zrobił sobie aquapark .Mam zabezpieczenie z kratki aquamedica i na błazenka bedzie dobra ale na wargatka ma za duże oczka.A po powrocie przez 2 dni dostał niezle w tyłek od innego wargatka zanim ten mu odpuscił.

Nareszcie przesiadka na 540 litrów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przeczytalem tytul tego topica to bylem prawie pewien, ze topic zostal zalozony przez Jałosia :D

A szkoda blazna. Moje kiedys splynely do sumpa. oba przezyly.

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze co wy tym rybom film "Gdzie jest Nemo" puszczacie że one takie sprytne i w aquapark się bawią?

U mnie jest mały straszak w kominie - langusta, którą rybcie dokładnie widzą z akwarium i nie w głowie im wskakiwanie tam. Do sumpa by nie dotarły :D (żywe)

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie odwrotnie - sump przykryty a akwarium jest odsloniete:(

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POdejrzewam, że z własnej woli tam nie wskoczyła, tylko pogoniła ją krewetka hispidus, bo w okolicy urzęduje i błazenek wyskoczył.

Nie miał szans, bo mam biobale w kominie, a gdybby nawet jakoś przedostał się do sumpa to tam czeka killer wężowidło zielone, które ma juz swoje na sumieniu.

Konstruuję siatkę nad grzebieniem bo i maleńki krabik gdzieś się wyprowadził

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.