jackami Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 w poniedzialek w er kupilem borsuka. po wpuszeczeniu mial plamy i byl blady. po chwili dostal normalne kolory. plywal jadl i wygladal super. dzis wziol sie za valonie i znow zrobil sie blady z widocznymi plamami. czy to stres czy moze cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 to normalny objaw jak ryba jest zestresowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Wyblakły z plamami borsuk to zestresowany borsuk. Valonia nie jest niczemu winna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackami Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 zdziwilo mnie to bo wczoraj plywal i byl zolciutki a dzis taka zmiana. tymbardziej, ze nie byl od rana stresowany bo nikoka nie bylo w domu. ale jak to normalny obiaw to mnie uspokoiliscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackami Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Na forum wyczynem,że samotny borsuk będzie cały czas zestresowany dlatego najlepiej mieć dwa (post z 2005r ). Czy od tego czasu obserwacje potwierdzają ta tezę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Absolutnie nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snayper Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Mój borsuk potrafi kilka razy dzienne zmieniać barwy i jest cały w plamy ala moro, robi to na chwilę i wszystko jest ok. To wystraszony borsuk bo mam go od miesiąca i nie może się przyzwyczaić do akwarium trójstronnego. Takie same kolory przybiera jaj idzie spać wieczorkiem. Więc bez obaw wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amarant Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Nasz borsuk jak go coś wystraszyło przybierał barwy moro. Wtedy upodabniał się do skały przytulając się do niej. Taki kamuflaż. Nie ma powodu do obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackami Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Dziękuję wszystkim za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaroooXXL Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2016 strach strach strach On zawsze sie boi nawet swojego cienia Cytuj Moje Akwa http://nano-reef.pl/...-d/#entry893461 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach