kynek Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Mam cos na szybach z poczatku myslalem ze to glony ale to cos sie przemieszcza na jednym koncu przysawka a na drugim jakby dwie odnogi wielkosc do 5 mm prosze o pomoc po wyciagnieciu tak to wygladaMam cos na szybach z poczatku myslalem ze to glony ale to cos sie przemieszcza na jednym koncu przysawka a na drugim jakby dwie odnogi wielkosc do 5 mm prosze o pomoc Edytowane 30 Czerwca 2016 przez kynek (wyświetl historię edycji) Cytuj Baniak 15 Gal.Odpieniacz Aquarium system 75Gal.cyrkulacja max Jet 400,oswietlenie 50%daylight 10,000K,50% actinic 03 Blue (compact fluorescent) sol Tropic Marine Pro Reef zwierzaki 3 slimaki ,1 krewetka ,1 blazenek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 Wirki? Flatwormy exit od saliferta na to jest, ale pewnie koledzy znajdą lepszy sposób bez lania chemikaliów. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 Wirki. Wirki są toksyczne. Jak je zabijesz w akwarium [w większej ilości] to możesz mieć problem. Wirki trzeba odsysać albo kupić zwierzaka który je zjada. Wirki są dość dziwne. Czasem się mnożą jak szalone a czasem znikają same z siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 Ja miałem wirki przez około 2 tygodnie miałem kupić hexataenie ale zanim kupiłem same odeszły Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 Zgadza się. Zapomniałem o tym, że wirki są toksyczne. Miałem je w szczepkarium i to nie było u mnie wielki problemem. Konradek dobrze mówi. Warto też częściej aktywny węgiel wymieniać. u mnie same po prostu znikły, a mnożyły się jak szalone. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centka Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 Ja też miałem plagę wirków... były ich dosłownie tysiące- tylna szyba to się cała ruszała. Kilka tygodni temu ich populacja zaczęła spadać, a obecnie trzeba kilka minut poświęcić aby jakiegoś zauważyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kynek Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 Czyli co sie da to odsysac sciagac z szyb narazie pocczekam bez wegla dzieki za pomoc Cytuj Baniak 15 Gal.Odpieniacz Aquarium system 75Gal.cyrkulacja max Jet 400,oswietlenie 50%daylight 10,000K,50% actinic 03 Blue (compact fluorescent) sol Tropic Marine Pro Reef zwierzaki 3 slimaki ,1 krewetka ,1 blazenek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2016 Węgiel i tak się przyda. Lepiej go chociaż przygotować odpowiednio. Inaczej sporo PO4 odda. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach