Skocz do zawartości
Zbyszek1305765949

Moj Nowy Skimmer na warsztacie

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze no i tak i tak jest dobrze :D Trudno o trafną decyzję :) Mętlik w głowie :D Wybieram 1 i 2 wariant :D

star.gifTo,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm mi estetycznie bardziej podpasowalalaby opcja 2. Ale to moje subiektywne zdanie :) Swoja droga swietna robota. Pozdrawiam,

M.

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka jest roznica miedzy tymi opcjami?

Oprocz tego, ze jedno zdjecie jest zrobione na chwile PRZED tym jak ten pierscien spadl nizej,

a drugie foto zrobione chwile PO tym jak juz opadl.

Zbychu, przyznaj sie - nie przykleiles pierscienia i sam spadl :)

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie on nie spadl :) opieral sie na uszczelce a pozniej to go poprostu odwrotnie zalozylem .

Roznicy nie ma zadnej poza optyczna , dlugosc rury pozostaje w obu opcjach bez zmian.

uwierzycie ze ta zwezke wycielem i obrobilem recznie z plytki po wycisnieciu ta moja maszynka ?:D

100% reczna robota ... rowno ?:D

Ogladajac ta zwezke w reku z bliska , mozna zauwazyc ze tego nie robila maszyna , po zalozeniu na rure gubia sie jakos te lekkie nierownosci i kompletnie jest to nie zauwazalne dodatkowo wypolerowane prawie na glanz ( musze poprawic jeszcze ) bedzie wygladalo idealnie .

Docieralem na wodnych papierkach calosc do zaznaczonej wczesniej lini , pare godzin sie z tym bawilem ale warto bylo :D

pozdr...

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równiej się nie da nawet kompterwo sterowaną tokarką :D

I klasa :)

star.gifTo,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swir2 :

Jak bedzei ladniej czy lepiej(?) ?

nawiazujac do watku Piony - jeden hoi:)

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO TO JEST ZA POLĄCZENIE Z RURA AKRYL?????cZEGO UZYLES BO WIDZE ZE JEST IDEALNIE DOPASOWANE DO KSZTALTU RURY?

pOZDRAWIAM

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOM NOM DOKLADNIE NIESTETY DUZO Z TYM ZABAWY A WY TAM U SIEBIE NIE MACIE "UNISEAL" BO U NAS MOGE SOBIE POMAZYC.

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , sporo przy tym roboty , wszystko nalezy dokladnie powycinac , dopasowac i posklejac , niestety roboty nie przyspieszysz bo pozniej moze sie okazac ze cos przecieka i bedzie jeszcez wiecej roboty z tym wszystkim :] i nie wyjdzie to juz tak ladnie jak bedzie kilka razy podklejane ..itd

pozdr...

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przezroczysta lepiej wygladala teraz taki deltec sie robi.Nie lepiej zrobic skrecany kolnierz zeby pozniej nie bylo problemow z umyciem glownej komory??

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez rure 90mm reka dzieciaka wchodzi , niech tez ma cos od zycia i odczasu do czasu poczysci skimerek :(

swiruje :( z myciem problemow nie bedzie tego sie rekoma nie czysci, nie skrabie , tylko stawiasz odpieniek w wannie lejesz octu do odpienka (uszczelki z pompek wyciagasz ) i masz po godzinie czysty odpieniek , podobnie sie czysci mixer tylko ze ja leje 10% ocet do mixera a 5% do skimerka .

Odpieniek i cala hydraulike dobrze jest raz na rok wyczyscic , mixer to wiadomo ze czesciej .

Sa tez tacy co skrabia recznei glony wapienne z odpienka :(

pozdr...

Pozdrawiam Zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE NO MIXEREK TEZ SMIGAM OCTEM I TYLE A O ODPIENIACZU NIE POMYSLALEM HEH NARAZIE MAM TUNZE WIEC NIE MA PROBLEMOW BY GO UMYC

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.