demono1 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 (edytowane) Witam dawno temu dostałem pterapogona 1 sztukie jeszcze wtedy nie interesowałem sie czy to samiec czy samiczka :-) Teraz urosła dość duza i jestem 100% pewny zo to samica :-) od kilku dni zauważyłem ze jest bardzo gruba myślałem ze to od jedzenia ale karmie raz dzienie i postanowilem zrobić głodówkę na 2 dni zeby sie upewnić czy to napewno nie jedzenie :-) u innych ryb brzuch zrobi sie mniejszy a u niej jest bardzo duży i nie przyjmuje pokarmu :/pływa normalnie nie ma oznak zeby coś sie działo :-) czy możliwe ze w srodku sa jajeczka ?a ona bez samca nie da rady ich wypuscic i pójdzie na wieczną rafe ? Zdiecie zrobie jak w domu bede Edytowane 27 Lipca 2016 przez demono1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomol Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Witam dawno temu dostałem pterapogona 1 sztukie jeszcze wtedy nie interesowałem sie czy to samiec czy samiczka :-) Teraz urosła dość duza i jestem 100% pewny zo to samica :-) od kilku dni zauważyłem ze jest bardzo gruba myślałem ze to od jedzenia ale karmie raz dzienie i postanowilem zrobić głodówkę na 2 dni zeby sie upewnić czy to napewno nie jedzenie :-) u innych ryb brzuch zrobi sie mniejszy a u niej jest bardzo duży i nie przyjmuje pokarmu :/pływa normalnie nie ma oznak zeby coś sie działo :-) czy możliwe ze w srodku sa jajeczka ?a ona bez samca nie da rady ich wypuscic i pójdzie na wieczną rafe ? Zdiecie zrobie jak w domu bede U mnie podobne objawy zakończyły się zejściem samicy Cytuj 500L + sump 100L, obieg Jebao DCS 12000, odpieniacz-Vertex Omega 150, cyrkulacja- 2x Maxspect Gyre350, żywa skała 30 kg, oświetlenie ATI hybrid 6x54W +3x75W Led Mój zbiornik: http://nano-reef.pl/topic/64326-300l-i-na-razie-musi-wystarczyc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 U mnie podobne objawy zakończyły się zejściem samicy Cos wiecej możesz napisac? Dość duża jest samica ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach