demono1 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 (edytowane) Witam dawno temu dostałem pterapogona 1 sztukie jeszcze wtedy nie interesowałem sie czy to samiec czy samiczka :-) Teraz urosła dość duza i jestem 100% pewny zo to samica :-) od kilku dni zauważyłem ze jest bardzo gruba myślałem ze to od jedzenia ale karmie raz dzienie i postanowilem zrobić głodówkę na 2 dni zeby sie upewnić czy to napewno nie jedzenie :-) u innych ryb brzuch zrobi sie mniejszy a u niej jest bardzo duży i nie przyjmuje pokarmu :/pływa normalnie nie ma oznak zeby coś sie działo :-) czy możliwe ze w srodku sa jajeczka ?a ona bez samca nie da rady ich wypuscic i pójdzie na wieczną rafe ? Zdiecie zrobie jak w domu bede Edytowane 27 Lipca 2016 przez demono1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomol Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 W dniu 27.07.2016 o 08:54, demono1 napisał: Witam dawno temu dostałem pterapogona 1 sztukie jeszcze wtedy nie interesowałem sie czy to samiec czy samiczka :-) Teraz urosła dość duza i jestem 100% pewny zo to samica :-) od kilku dni zauważyłem ze jest bardzo gruba myślałem ze to od jedzenia ale karmie raz dzienie i postanowilem zrobić głodówkę na 2 dni zeby sie upewnić czy to napewno nie jedzenie :-) u innych ryb brzuch zrobi sie mniejszy a u niej jest bardzo duży i nie przyjmuje pokarmu :/pływa normalnie nie ma oznak zeby coś sie działo :-) czy możliwe ze w srodku sa jajeczka ?a ona bez samca nie da rady ich wypuscic i pójdzie na wieczną rafe ? Zdiecie zrobie jak w domu bede U mnie podobne objawy zakończyły się zejściem samicy Cytuj 500L + sump 100L, obieg Jebao DCS 12000, odpieniacz-Vertex Omega 150, cyrkulacja- 2x Maxspect Gyre350, żywa skała 30 kg, oświetlenie ATI hybrid 6x54W +3x75W Led Mój zbiornik: http://nano-reef.pl/topic/64326-300l-i-na-razie-musi-wystarczyc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 W dniu 27.07.2016 o 10:52, Tomol napisał: U mnie podobne objawy zakończyły się zejściem samicy Cos wiecej możesz napisac? Dość duża jest samica ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach