Skocz do zawartości
Olek

Zanclus canescena

Rekomendowane odpowiedzi

W temacie o konikach morskich oblukałem nowy(?) sklep:) w, którym to znalazłem całkiem ładnego zanclusa canescena:)

W opisie znalazłem równie interesującą wiadomość o wymaganej przestrzeni- 200l. Czy widział ktoś takie cudo w jakimś akwarium?/ bądź ma? Można wierzyć opisowi ze sklepu? Podejrzewam, że nie ale może ktoś potwierdzi tą informacje:):(?

Link do sklepu:

http://www.morskie-akwarium.pl/sklep/sklep/pel_oferta.php?liczba=427

P.S Piszą, iż są wiodącym dostawcą sprzętu i zwierzyny, słyszeliście wcześniej o tym sklepie, ja pierwszy raz go widzę:(

Pozdrawiam Aleksander Szwarc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc rybke odrazam-nie da sie jej na dłuższą mete wykarmić-prawiw niemożliwe.aqwa 200l to o 300l za mało. myśle że szkoda kasy na nią (mimo że jest tania) . polecam Heniochus diphreutes mój po 2 min zaczoł jeść artemie i algi nori. sklep tez oki , dobry kontakt, pracuje tam jedna osoba dobrze znająca sie na żeczy (wcześniej pracowała w innych dużych sklepach) na terenie poznia przesyłka-dowóz gratis. rybki przyjechały w świetnej kondycji. poleca

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wykarmienie to nie jest az tak trudna ryba. Poczatki sa ciężkie , ale jak załapie to wszystko wcina jak dzika. Jedyny problem jaki spotyka te piekne ryby to zawał serca. Nawet gdy ryba jest długo w zbiorniku , wszystko je i jest pewna siebie, nagle wystraszona potrafi paśc w ciągu 2 godzin. Miałem juz 2 takie przypadki.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na pewno tak samo jest w przypadku tego canescena?, mówisz o tym czy o cornutusie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blazej Heniochus nie jest tak piekny jak zanclus.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem cornutusa. heniochus nie jest tak piękny ale jest prostszy pod względem mrożonek i nie jest tak podatny na stres

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.