Radek-sl Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Mam pytanie do osób systematycznie uzywających bakterii BIOGRO123, czy dajecie jeszcze jakąś pożywkę? ja leje te bakerie co tydzień po każdej podmianie, dodatkowo daję NO3PO3X bo bez tego NO3 leci mi do 50, w instrucji do biogro123 napisali że nie nalezy stosowac żadnej chemii więc o co chodzi? same nie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kocurzg Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 może skała Tobie wywala NO3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Może tak być w skale jest brak życia nienwiem czemu , zasyfiona detrytusem zmieniam cyrkulację żeby trochę wydmuchac syf dodatkowo cały czas mam pył w toni Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LTo Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Hej używałem biogro z biopalletami AIO, no3 zawsze było mega niskie|(0-1) tylko po4 miałem problem zatrzymało się na 0.2. Obecnie używam biogro + kamienie zeo. Bardzo trzyma w ryzach no3 i po4. A i jeszcze jedno, Ja sporo karmie i nie płuczę mrożonek. Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez LTo (wyświetl historię edycji) Cytuj 1. Akwarium 95x70x60 | Sump 65x35x37 | Pompa Jebao dcs 4000 | Jebao RW8 x 2 | Odpieniacz deltec sc 1456 | Lampa LED DSuny 4 panele x 40 LED 3w + T5 2x39w | Reaktor Bubble-Magus CR120WP zasyp ARM | Milwaukee Instruments pH SMS 122 | AT R Doser Milestone 6 | PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Glonowy" + PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Media" na pompie DC3000 | Dolewka PS Sentry ATO Link: http://nano-reef.pl/..._20#entry872225 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja tez nie płukalem, ale jak no3 skoczyło do 50 a po4 niewykrywalne to przestałem plukac, dzisiejsze testy : no3 50 pod 0,1 ręce opadaja Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Kocurzg baniak ma już rok problemy zaczęły się 2 - 3 miechy temu , zniknęło robactwo itp. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Radek-sl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2016 LTo lejesz co tydzień po każdej podmianie zgodnie z instrukcją? I żadnej pozywki tylko zeo? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach