Skocz do zawartości
Eliza Seemann

Kto chętny na wyjazd do Transylwanii w październiku - autami terenowymi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest ktoś gotowy do wybrania się na wyprawę do Rumunii, Transylwania w październiku? Warunek : wolny czas, chęci oraz 2500 zł :)) Szukam przynajmniej dwóch osób aby odbyła się wyprawa a chętnie bym pojechała....Profesjonalna opieka - wyjazd niekomercyjny, niesamowita przygoda i miejsca do zwiedzania.

Wybiorę się prędzej czy później a potem....troszkę dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Elizo!

Krzysztof Petek, którego nie trzeba chyba przedstawiać miłośnikom survivalu, organizuje 17-25 IX, wyprawę "Drakulandia" wrażenia na pewno z tym Panem będą niezapomniane, koszt także 2500PLN, chyba że to ta sama wyprawa, tylko data się zmieniła ;) Moi synowie z Panem Krzysztofem uczestniczą w wyprawach survivalu, i zawsze ich tam ciągnie ponownie, mino nie przespanych nocy i przysysających się pijawkach.

http://drakuliada201...na#!trasa/c1d72

I tutaj coś bardziej ekscytującego 5-26 XI

http://emil-witt.com/wyprawa-dla-was/

Edytowane przez raphael_ (wyświetl historię edycji)

"Trwaj tyl­ko w słońcu, bo nic piękne­go nie rośnie w ciemności"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Elizo!

Krzysztof Petek, którego nie trzeba chyba przedstawiać miłośnikom survivalu, organizuje 17-25 IX, wyprawę "Drakulandia" wrażenia na pewno z tym Panem będą niezapomniane, koszt także 2500PLN, chyba że to ta sama wyprawa, tylko data się zmieniła ;) Moi synowie z Panem Krzysztofem uczestniczą w wyprawach survivalu, i zawsze ich tam ciągnie ponownie, mino nie przespanych nocy i przysysających się pijawkach.

http://drakuliada201...na#!trasa/c1d72

I tutaj coś bardziej ekscytującego 5-26 XI

http://emil-witt.com/wyprawa-dla-was/

Dokładnie! To ta sama wyprawa ale kolejny potencjalny termin :)) Gdy będe chętni pewnie wypali i będzie super! We wrzesniu nie mogę się wybrać niestety, ale później.....pijawki nie są takie złe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat jadę do Rumunii na początku września, ale tylko objazd po Karpatach (Transalpina + Transfogaraska i kilka miast zwiedzonych po drodze).

Już ustaliłem dzięki pomocy kolegi z Rumunii, że w tym roku Transogaraską zamykają 1 .10. 2016 roku, więc jeśli nie pojedziesz do końca wrzesnia, to następna okazja dopiero od 1.07.2017 roku na tą tarsę.

Na pewno podjadę do Pitesti bo to miasto rodzinne mojej Drakuli (czyt. Dacia Duster ;) )

Jak mi się spodoba to może next time pojadę na coś zorganizowanego i niekoniecznie tylko po twardym.

Jakkolwiek wtedy pojadę sam, bo moja małżonka nie przywykła do offroadu, wędrówek po górach, spania w namiotach i jedzenia z ogniska ;)

Na chwile obecną przewidywane koszty mojego wyjazdu 4 dniowego wynoszą 1800 PLN wliczając paliwo w obie strony, winietki, całodniowe wyżywienie w restauracjach oraz noclegi w hotelach *** (dla dwóch osób B) ).

Eliza jeśli pojedziesz na tą wyprawę to proszę, daj znać jak było!

Edytowane przez keikan (wyświetl historię edycji)

53a07a25181b861a64954654b6350a49u1416a1269.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Terminy wyjazdu są dwa - początek i koniec października. Ze względu na termin noclegi w bazach nie w namiotach. Słyszałm o zamknięciu trasu - będzie powód aby wrócić w przyszłym roku. Ja chcę się wybrać właśnie ze względu na trasę nieturystyczną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Terminy wyjazdu są dwa - początek i koniec października. Ze względu na termin noclegi w bazach nie w namiotach. Słyszałm o zamknięciu trasu - będzie powód aby wrócić w przyszłym roku. Ja chcę się wybrać właśnie ze względu na trasę nieturystyczną :)

Tak wiec, jesli to termin pazdziernikowy - odradzam. Na 100% bedzie zamnknieta trasa Transfogaraska.

Jesli w przyszlym roku bedziesz jechac to moze i ja sie skusze na lekki off road ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na początku września. Łącznie 2 osoby. 3 Noclegi w Rumunii. Transfagaraska i Transalpina zaliczone ;)

Trochę jazdy po bezdrożach (mam 4x4 i opony AT).

Łączny koszt (paliwo, wyżywienie, opłaty drogowe, noclegi dla 2 osób w hotelach ***) = 1500 PLN (licząc od tankowania w Krakowie do powrotu do Krakowa)

Gdybyśmy pojeździli jeszcze po innych okolicznych rejonach Rumunii, to zamknęlibyśmy się w 2000-2500 PLN (niestety mieliśmy tylko 4 dni wolnego :( )

Zresztą chyba "mam alergię" na wyjazdy organizowane i konieczność dopasowania się do reszty ekipy. Zdecydowanie wolę niezależność w czasie takich wypraw. Oczywiście ważne jest dobre ubezpieczenie zarówno zdrowotne jak i AutoCasco i Assistance w razie czego.

Gdybyś Eliza potrzebowała jakichś informacji, opisu tras itp - pisz PW

Edytowane przez keikan (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.