FunWorld Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zaleg Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Ale kolory... szok Jak sądzisz na ledach? bo tak mi się wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Ech... i to ułożenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) NIe mam pojęcia na czym, ale chętnie bym się dowiedział. Znajomy ma sporą, ale dużo mniejszą hodowlę i trzyma je pod radionami tylko niebieskie na moje oko. Edit: Jest drugi filmik w którym tak to wygląda: Ciekawe na jaką sumę ma je ubezpieczone? I jego zbiornik: http://www.reef2reef...ted-125g.98197/ W tym zbiorniku ma I use 3 250w metal Halides (3hrs a day) with 2 72' super actinic VHO (3hrs) and 2 60" reef brite xho blue led (10hrs). Dodadtkow pisze, że robi 20% podmianki z dodatkiem DD H2o magnesium+ co 2 tygodnie. Pisze, żeby dużo karmić ryby, to zoasy będą miały co jeść z odchodów. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez FunWorld (wyświetl historię edycji) Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buba Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Ech... i to ułożenie No właśnie, to ułożenie .. robi wrażenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinos75 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 wow ... mega szacun dla gościa za taką śliczną kolekcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Niesamowite. Nigdy nie przypuszczałem że spodobają mi się zoasy posadzone w grządkach Ale te wyglądają super. A skąd info że jest ich ponad 4000? Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 A skąd info że jest ich ponad 4000? Gdzieś na fb, albo forum była taka informacja. Teraz sobie myślę, że ktoś 4K (Ultra HD) z tytułu mógł źle zinterpretować. Wzrokowo się chyba może zgadzać. 10x10 zajmuje niewielki kawałek miejsca. Nigdy nie przypuszczałem że spodobają mi się zoasy posadzone w grządkach A jakie fajne pieniądze gość musi na tym robić. Można nieźle żyć tylko z hodowli zoasów i sprzedawania ich na aukcjach na faceboku. Pozazdrościć realizacji pomysłu. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Bomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 widać że na samych ledach i to tylko niebieskich Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 No własnie nie na samych ledach. I use 3 250w metal Halides (3hrs a day) with 2 72' super actinic VHO (3hrs) and 2 60" reef brite xho blue led (10hrs). Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Ja mam same ledy i zoasy rosną rewelacyjnie. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Podejrzewam że ledy to tylko dla wyciągnięcia barw zoasków. Złotym środkiem aby mu to się mnożyło i jeszcze mógł na tym zarabiać są niestety niedoścignione przez inne nowoczesne źródła światła "archaiczne" MH-ny. Dla mnie nie ma lepszego źródła światła ... ale ten pobór prądu... PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Czyli możliwe jest żeby rosły jeszcze szybciej. Muszę o tym pomyśleć. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Przecież gość mówi w filmie, że wcześniej miał same ledy ale zoa nie były "odpowiednio grube" i dołożył HQI. Wnoszę z tego, że jednak wzrost robi HQI. Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Tak fresz33 - proponuję zainstalować żarnik 250 lub 400w i wtedy zobaczysz jak rosną korale. Wtedy to twoje rewelacyjnie zamieni się w mega kosmos. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 Przecież gość mówi w filmie, że wcześniej miał same ledy ale zoa nie były "odpowiednio grube" i dołożył HQI. Wnoszę z tego, że jednak wzrost robi HQI. więc lepiej T5 i karmienie odpowiednie Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 ... Paweł - to nie to samo. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach