Skocz do zawartości
smash86

Lampa chińczyk z aliexpres.

Rekomendowane odpowiedzi

https://m.aliexpress.com/item/32362993614.html?aff_click_id=c80fa88cf16a4273a921910d3b727af2-1471197303390-09761-qbyZzJAI6&aff_platform=y#autostay

Czy ktoś użyta tej lampy? Bylbym wdzieczny za foty jak to swieci. I jaki max zbiornik to wystarczy? Znajomy ma w kostce 50 50 50 @ale do dzis sie zdjec niedoczekalem.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

182l plus sump. Cykrkulacja 2x Jebao RW-4. Obieg Jebao DC-3000.Odpieniacz Dectec 1455. Skała 16kg. Siporax 4,5l . Sól Probiotic Reef Salt Aquaforest. Lampa 6x39w . Filtr przypływowy Boyu + Newa jet 1200 + biopellets xl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersje 50W w swojej kostce o boku 40 cm i jestem naprawde zadowolony. Po 2 latach wymienilem tylko wentylator na firmy AAB bo ten oryginalny troszke zaczal juz brzeczyc. Jedyna mankament jak dla mnie to brakmozliwosci wschodow i zachodow automatycznie.

Zreszta nie moge sie przyczepic do lampki za 100dolcow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam sie tego nie da prze wifi ustawic?

182l plus sump. Cykrkulacja 2x Jebao RW-4. Obieg Jebao DC-3000.Odpieniacz Dectec 1455. Skała 16kg. Siporax 4,5l . Sól Probiotic Reef Salt Aquaforest. Lampa 6x39w . Filtr przypływowy Boyu + Newa jet 1200 + biopellets xl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do miękkich i LPS to spoko lampa.

Acropolis 800L ++ na ZEOVIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

poszukaj jej/ich na youtube - filmików sporo jest

np.

itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam sie tego nie da prze wifi ustawic?

W mojej nie - poniewaz nie posiada modulu wifi/bluetooth :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W mojej nie - poniewaz nie posiada modulu wifi/bluetooth :)

to akurat nie ma znaczenia - po prostu nie ma takiej opcji w Twojej lampie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silvia czyli do niej tez nalezy sterownik dokupic? Tam jest jekas opcja auto przy ustawieniu na telefonie i obrazki wschodu i zachodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za takie pieniądze bardzo fajna lampa i nie słuchaj gadania osób, które jej nie miały, a bajdurzą, że do miękkich i LPS tylko się nadaje.

Do SPS lampa też daje radę. Docelowo do tej lampy warto dołożyć 2xT5 i będzie "bajka".

Na wstępie warto wymienić wentylatory ponieważ fabryczne są strasznie głośne, a po wymianie jest błoga cisza.

Wadą jest zły stosunek białych/niebieskich ledów przez co białe można rozkręcić na max. 50-60% ponieważ powyżej robi się zbyt "żółto" z tego względu dobrze dołożyć 2xT5 niebieskie wtedy można w razie potrzeby mocniej z białym podjechać.

Podsumowując stosunek jakość/cena jest bardzo korzystny i ja polecam.

Tutaj masz galerię mojego poprzedniego akwa pod lampą tego typu (ja miałem bez WiFi, a w rzeczywistości kolor wyglądał mniej fioletowo niż na zdjęciach):

http://nano-reef.pl/gallery/album/3541-kostka-60x60-216l/page__sort_order__asc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

nie - po prostu są lampy które to mają wbudowane, lub właśnie z dodatkowym sterownikiem i które mają tylko ściemnianie potencjometrem ... lub wogóle tylko ON - OFF

zależy który model wybierzesz - ten "Twój" powinien mieć wbudowane pełne sterowanie (tak wynika z opisu)

Silvia czyli do niej tez nalezy sterownik dokupic? Tam jest jekas opcja auto przy ustawieniu na telefonie i obrazki wschodu i zachodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze ta lampa do sps tez daje rade. Rosna. Ale nigdy nie bedziesz miec takich kolorow jak pod innymi swiatlami.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakis zamiennik za ok 1000zl? Pod kostke 60x60x60

Czy lepiej dac t5? Ledy mnie kusza bo mam sporo fluo w szkle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz ta chinke nie ma co kombinować. Raczej acropor nie wsadzisz tam to t5 nie trzeba:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi tez o to ze nie chce fioletowego swiatla. To raz. A dwa troche sie boje ze moze byc slaba na 216l

A z twardych to tylko jakas milka i seriatopory i czerwona digitate. Ale to to mi roslo w reefmaxie do puki centropyga sie za nie nie wziela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz potencjonometry wiec kolor sobie ustawisz. Nie bedzie za slaba, jak dasz sto procent to Ci gwarantuje ze spalisz korale u gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak blysniesz sobie w oczy to bedziesz mial badpixele :)

Moja lampa ma tylko potencjometry do bialego i niebieskiego. Wymiana wentylatora jak wspomnialem wczesniej tez bedzie Cie predzej czy pozniej czekac. Co do mocy ja mam rozkrecona na 80%bialych i 100% niebieskich. Wisi u mnie 14cm nad tafla wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I swiecis jednym nateżeniem swiatla caly dzien?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam .

Wlasnie sprawdzilem Na Aliexpress i Sa tez sterowane przez WIFI tylko ze drozsze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Światło jak pisałem nie jest fioletowe, a światła na to co napisałeś wystarcza nawet jak białe masz na ok. 40% skręcone. Miałem taką lampę nad dokładnie takim baniakiem o jakim piszesz i chodziła 50/100% i wszystko rosło w oczach, nawet acry. Nie zastanawiaj się za tą cenę. Pod T5 jest troszkę ładniejsze światło jak dla mnie, ale koszty zabijają w porównaniu do tej lampy.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Witam .

Wlasnie sprawdzilem Na Aliexpress i Sa tez sterowane przez WIFI tylko ze drozsze.

Pozdrawiam

tych lamp we wszelkich odmianach (sterowane w taki czy inny sposób lub bez sterownia)

jest pełno także na portalach typu ebay.com czy made-in-china.com

czasem w lepszych cenach niż na aliexpresie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Dsuny te czarne z wentylatorami i wi fi za 2 lampy placilam 788zl w kwietniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I swiecis jednym nateżeniem swiatla caly dzien?

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy powierzchni akwarium 65x35 cm i wysokości 40cm jak wysoko powinienem umieścić takowa lampę ( w akwarium same miękasy) . Przepraszam za offtop ale w innym temacie nie mogę doczekać się odpowiedzi. Generalnie do małych akwariów dla mnie stosunek cena/możliwości tego typu lampa nie ma sobie równych ( pomijam DIY ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz kupilem

Ja nie chcialem kolorowych ledow tylko biale I niebieskie. Mam tez t5 4x 39 I dam ledom jeszcze chwile ale cos mi sie wydaje ze t5 wroca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.