Skocz do zawartości

Historia edycji

Shellik

Shellik

Nie wiem czy to patent ale u mnie problem leżał w miejscu styku ceramiki z wirnika, a tylną ceramiczną panewką w obudowie. Wirnik w czasie pracy jest odpychany do tyłu i opiera się właśnie o tą panewkę. Tutaj ceramika średnio spełnia swoje zadanie (może gdyby się faktycznie to dotarło i oblepiło filmem bakteryjnym......) U mnie bez docierania zadziałało jak ręką odjął. Co zrobiłem?? Otóż z kawałeczka cienkiego plastiku (ja akurat miałem pod ręką taką sztywną folię co robi za okładkę przy bindowaniu dokumentów) wyciąłem podkładkę o średnicy mniejszej niż magnes wirnika z otworem na oś. Jak będę w posiadaniu taśmy teflonowej od razu zmieniam to na teflon. Chociaż póki co jeszcze tam nie zaglądałem i nie wiem jak teraz wygląda moja prowizoryczna podkładka. 

Suma summarum wydaje mi się, że poniekąd rozwiązałem problem. Teraz jej dźwięk przypomina odgłos wentylatora co uważam za normalne biorąc pod uwagę wydajność. Przed dołożeniem podkładki warczała, stukała, a nawet popiskiwała jak luźny pasek w samochodzie. Co najważniejsze nie jest to stała zmiana konstrukcyjna :)  

Shellik

Shellik

Nie wiem czy to patent ale u mnie problem leżał w miejscu styku ceramiki z wirnika, a tylną ceramiczną panewką w obudowie. Wirnik w czasie pracy jest odpychany do tyłu i opiera się właśnie o tą panewkę. Tutaj ceramika średnio spełnia swoje zadanie (może gdyby się faktycznie do dotarło i oblepiło filmem bakteryjnym......) U mnie bez docierania zadziałało jak ręką odjął. Co zrobiłem?? Otóż z kawałeczka cienkiego plastiku (ja akurat miałem pod ręką taką sztywną folię co robi za okładkę przy bindowaniu dokumentów) wyciąłem podkładkę o średnicy mniejszej niż magnes wirnika z otworem na oś. Ja będę w posiadaniu taśmy teflonowej od razu zmieniam to na teflon. Chociaż póki co jeszcze tam nie zaglądałem i nie wiem jak teraz wygląda moja prowizoryczna podkładka. 

Suma summarum wydaje mi się, że poniekąd rozwiązałem problem. Teraz jej dźwięk przypomina odgłos wentylatora co uważam za normalne biorąc pod uwagę wydajność. Przed dołożeniem podkładki warczała, stukała, a nawet popiskiwała jak luźny pasek w samochodzie. Co najważniejsze nie jest to stała zmiana konstrukcyjna :)  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.