Skocz do zawartości
Pavlo

choroba

Rekomendowane odpowiedzi

WWWchoroba

Przeczytalem to i musze powiedziecze troszke mnie to przeraziło

cz ktos z Was miał juz stycznosc z kims chorym na cos takiego?

******************************************************* MOJE ALLEGRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaaaaaaak to skuteczny odstraszacz :no Ja zaciągam wode z akwa rurką jak z butli z winem aczkolwiek to małe przegięcie - wiem :) Bez przesady bo w McDonalds możesz równie dobrze złapać BSE Poza tym choroba ta dotyczy zarówno morskiego jak i słodkiego akwa. Więc jeżeli miałeś takie to możesz sobie sam odpowiedzieć co tam robiłeś i jakie było prawdopodobieństwo zachorowania. Jeżeli się bardzo obawiasz to nie zakładaj akwa i przede wszystkim żadnych wyjazdów na rafe i inne plaże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

hehe, nie raz sobie zlapalem lyczka z morskiego akwa :)

Po ulicy mozna isc i sie przewrocic , glowe rozbic itd...

Chyba nie zamierzasz siedziec i czekac w miejscu az przyjdzie "Krystynka" i Cie skosi :no

Takie jest zycie :) Tak jak bez chemi nie byloby niczego , tak i bez bakteri.

Nie widze powodu sie zastraszac czy tez rezygnowac z tak pieknego hobby , ktoro wplywa takze dodatnio na nasze zdrowie . Musze powiedziec ze mnie akwarium strasznie uspokaja , po wypadku doszedlem do siebie , odzyskalem wewnetrzny spokoj i wogole.

Nie wiem czy warto sobie zaprzatac glowe tym artykulem , gruzlica mozna sie zarazic tez stojac w kolejce , kilkarazy dziennie sie zarazamy bakteriami gruzlicy z tym ze nasz organizm takie drobne dawki zwalcza.

Owszem nalezy zachowac srodki ostroznosci i plukac rece za kazdym razem po wlozeniu ich do akwa .

A najlepiej to jaknajzadziej te rece tam wkladac :)

Tam w tym artykule , jest mowa o troche innym pratku gruzlicy tez groznym zreszta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.