Skocz do zawartości

Historia edycji

spajdi

spajdi

Po prawie 3 miesięcznej przygodzie z odpieniaczem dzisiaj wróciłem do kaskady FZN-3 z siporaxem. Powód to brak redukcji NO3 po zastosowaniu odpieniacza, a zdecydowanie mniejsza cyrkulacja i do tego lekki pył na powierzchni, który kaskada skutecznie rozbijała. Zobaczymy co z tego będzie. Aktualnie NO3 nadal w zakresie 10-25, PO4 poniżej 0.03, a akwarium czyste jak łza nie ma grama glonów... No i teraz powierzchnia wody faluje i na nowej lampie są przepiękne bliki.

No i z kaskadą akwarium stało się niesłyszalne i w żadnej sytuacji nie ma grama bąbla w wodzie, póki co same zalety :thumbup:

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

spajdi

spajdi

Po prawie 3 miesięcznej przygodzie z odpieniaczem dzisiaj wróciłem do kaskady FZN-3 z siporaxem. Powód to brak redukcji NO3 po zastosowaniu odpieniacza, a zdecydowanie mniejsza cyrkulacja i do tego lekki pył na powierzchni, który kaskada skutecznie rozbijała. Zobaczymy co z tego będzie. Aktualnie NO3 nadal w zakresie 10-25, PO4 poniżej 0.03, a akwarium czyste jak łza nie ma grama glonów... No i teraz powierzchnia wody faluje i na nowej lampie są przepiękne bliki.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.