Skocz do zawartości
kaziko

Słowo o sprzedawcach morszczyzny...

Rekomendowane odpowiedzi

loccutus :

Bo każdy obecnie produkowany dziś scalak występuje w obu (minimum) wariantach wiec to dlatego o tym nie wspominam i dlatego to może nei jest dobry przykład :)

"bo kazdy scalak jest w dwoch wersjach, wiec o tym nie wspominam" - ale dlaczego?

ja nie siedze w takiej elektronice, ale mam sprzet ktory tez wystepuje w roznych konfiguracjach, nie widze problemu, zeby zadac pytanie co klient potrzebuje i do czego, czy taki features mu potrzebny czy siaki ? czasami jak sie zada pytanie i poglebi temat to okazuje sie , ze mozna sprzedac wiecej.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem sytuacji, gdy bronicie sprzedawcy, twierdzac, ze postapil prawidlowo nie informujac kaziko o tym czym sie zywi krewetka. Przeciez to wlasnie MY jestesmy klijentami tych sklepow i tylko dzieki nam moze sie zmienic stosunek sprzedawcow. Napewno ktos mu powie ze tu piszemy o nim i pozna nasze zdanie. Branza jest bardzo specyficzna i niekompetencja sprzedawcy wiaze sie czesto z niepotrezbna smiercia zwierzaka.

Napewno inaczej wygladalaby dyskusja gdyby gosc sprzedal 10 latkowi kitket akwarium z osprzetem + nemo, nie wspominajac ze rybka potrzebuje troche soli. Uwazam ze bylaby to sytuacja blizniacza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawe sobie wyjasnilem ze sprzedawca. on twierdzi , ze mi o tym mowil, ja twierdze , ze nie. nie upieral sie przy swoim.

skonczylismy na tym , ze czekam na informacje za ile moze mi sciagnac mrozone rozgwiazdy i czy ma druga harlekinke do pary... :)

ciekawostka : powiedzial mi , ze u niego harlekiny jadly dużą żywa artemie i kryl mrożony. jesli to sie potwierdzi to bedzie ewenement na skale swiatową... :) nigdzie nie znalazlem wzmianki o tym , ze udalo sie je przestawic na cos innego niz rozgwiazdy.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piotr Jan Rogalski :

tak?

A co zrobisz, gdy sprzedawca odpowie, ze udzielil Ci tej informacji?

Bedziesz nagrywal jak Michnik Rywina?

kaziko :

on twierdzi , ze mi o tym mowil

Sprzedawca udzielil Ci tylu informacji, zeby sprzedac towar - wystarczylo - Ty kupiles.

kaziko :

skonczylismy na tym , ze czekam na informacje za ile moze mi sciagnac mrozone rozgwiazdy i czy ma druga harlekinke do pary...

BINGO!!!

Zrobiles dokladnie to, co chcial sprzedawca.

Kupiles jedna krewetke, potem przyszedles po pokarm dla niej i dokupic druga.

I o to (jemu) chodzilo !!!

Jakby Ci powiedzial na poczatku, ze bedziesz musial kupowac mrozone rozgwiazdy i ile bedzie Cie to kosztowalo, to pewnie bys nie kupil zadnej krewetki.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PJRogalski : wyciagasz daleko idace wnioski z malo istotnych faktow, a nie bylo Cie przy tych rozmowach i wierz mi , az tak wyrafinowane techniki sprzedazy to to nie byly... :wink

patrzac na pieniadze :) ... sory, nie moge sie powstrzymac od usmiechu :D :D :D, tyle wydaje w tym i innych sklepach (nie po raz pierwszy), ze takie podejscie do mnie to nieporozumienie, pisalem wczesniej, ze gdyby od razu wyjasnil o co chodzi z krewetkami to od razu mialby kase w kieszeni, a teraz gdybym sie uparl to dostalby krewetke z powrotem.

ceny sa dobre, przynajmniej dla mnie :wink wiec nie jest to kwestia finansow (po obu stronach jak sadze), bardziej chyba zakręcenia miedzy dwoma czy trzema klientami ktorzy byli w sklepie w tym czasie...

niemniej jednak nadal uwazam , ze zjawisko bylo mocno niewlasciwe. na koniec dnia tak naprawde jak ktos slusznie zauwazyl wczesniej najbardziej przerabane ma krewetka, bo prawdopodobienstwo zejscia głodowego jest bardzo wysokie, w przypadku gdy trafi ona do akwarysty , ktory nie bedzie mial mozliwosci jej wykarmic, a dowie sie o tym jak juz ja bedzie mial w akwa... szkoda takich zwierzat , sprzedawanych w ten sposob. powinny trafiac do akwarystow, ktorzy maja pelna swiadomosc tego jaki wysilek trzeba podjac aby je utrzymac przy zyciu. duza rola sprzedawcy do odegrania, aby nie dopuszczac do tego aby przyslowiowe juz blazenki nie trafialy do slodkiej wody bo mama kupila dla dziecka i nikt jej nie uprzedzil , ze woda musi byc slona....

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.