Amarant Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2016 Koper Kup jakąś zabrasomę lub borsuka i za tydzięń glona nie zobaczysz, a i rybka akwarium Ci przyozdobi. Tydzień.... Raczej trochę dłużej. U mnie zebrasoma to te glony skubnie w ramach deseru od niechcenia. Na szczęście są w takich miejscach, że mi nie przeszkadzają. Makroglonów nie dotyka w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2016 tak jak u mnie Świnki pokolce czekają tylko na żarcie od pana a gloniska maja sie dobrze musiałem im trochę ukrócić dokarmianie to zaczęły skubać glony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koper Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2016 wprowadzenie pokolca lub brzydala, ewentualnie innego zwierzaka nie stanowi problemu, ale obawiam się z powodu braku podmian, do wody nie stosuje żadnych mikro elementów dla korali i poprostu marnieć zaczynają, boj się że może się to żle skończyć z drugiej strony gdy zaczne coś dozować moge dokarmić glony i zacznie się od początku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2016 Zebrasoma lub borsuk na bryopsis to MIT. Tylko rwanie i pilnowanie parametrów. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach