keikan Zgłoś Napisano 12 Października 2016 Witam. W załączeniu zdjęcie obecnego stanu sarcophytona,ktory od ostatnich kilku miesiecy pieknie polipowal. Od kilku dni kurczy sie coraz bardziej i nie polipuje. Cos z niego jeszcze bedzie? Nie mam jak go wyjac i powachac. Nie zauwazylem tez, aby cos go podjadalo. Wszystko inne w akwarium nie sprawia problemow. Parametry takie jak zwykle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 12 Października 2016 Daj mu czas, one tak czasami robia (zwlaszcza przy zmianie skory, gdy rosna). Sarco to naprawde wytrzymaly koral, wiec bym sie o niego nie bal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 12 Października 2016 dzieki za slowa otuchy. Po prostu zdziwilo mnie, ze od kliku miesiecy codziennie pieknie wygladal kurczac sie tylko na noc, a teraz od paru dni nic...poczekam i zobacze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piterpan_tm Zgłoś Napisano 12 Października 2016 Daj mu czas, tydzień temu mój się położył, nie polipował, dostał plam i oblazły go asteriny. Stwierdziłem że zapewne trup i miałem wywalić któregoś dnia po pracy. Ze trzy dni, może cztery udawał trupa po czym jak gdyby nigdy nic "obudził się" i wygląda dokładnie jak przed "snem zimowym". Cytuj |140L|MIX TOTAL|5x24W|B A W B B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obione81 Zgłoś Napisano 12 Października 2016 Mój jak się obraził to myślałem, że już po nim a teraz ma piękne zielone fluo polipy. Spokojnie dojdzie do siebie Cytuj "LUDZIE TO NIE WIEDZĄ JAKIE SIŁY DRZEMIĄ W NATURZE" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 12 Października 2016 dzieki wszystkim za odpowiedzi! dam znac co bedzie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Albo foszek , albo pojadl i se trawi albo ma wylinke bez obaw Ukatrupic miekkasa takiego jak sarko trzeba byc asem No chyba ze zmieniles cyrkulacje i mocno na niego dmucha... to moze mu sie nie podobac Edytowane 12 Października 2016 przez bleq (wyświetl historię edycji) Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 12 Października 2016 Albo foszek , albo pojadl i se trawi albo ma wylinke bez obaw Ukatrupic miekkasa takiego jak sarko trzeba byc asem No chyba ze zmieniles cyrkulacje i mocno na niego dmucha... to moze mu sie nie podobac Nie..kompletnie nic nie zmienialem...czasem krewetka siadla na niego to sie chowal,ale tylko na chwile... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 13 Października 2016 Cierpliwość popłaca dziś pojawiły się na nim polipy mają co prawda dopiero z 1 mm, ale to chyba dobry znak Dzięki za wsparcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmieles2 Zgłoś Napisano 13 Października 2016 Jak zrzuca skórę to się chowa, ten typ tak ma widać po tym, że skóra się złuszcza jak u nas po pierwszej opaleniźnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 13 Października 2016 Ta calustrea z tyłu też nie wygląda najlepiej. Parametry mierzyles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 14 Października 2016 Parametry (przynajmniej te, które mierzę) są ok wg. mnie. Mam je w stopce. Calustrea może tak wygląda, bo dopiero co włożona do akwarium i może się jeszcze aklimatyzuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmieles2 Zgłoś Napisano 14 Października 2016 Przy tym KH, caulastrea może się nie pompować jak balon, ale to zobaczysz po kilku dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keikan Zgłoś Napisano 14 Października 2016 kh staram sie podnosic weglowodanem sodu. 5ml tygodniowo.Ale efekt wciaz KH 8.w kazdym razie dzieki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inn0vat1on Zgłoś Napisano 14 Października 2016 A co złego w Kh 8? Cytuj The more you know, the less you don't know. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 14 Października 2016 Przy tym KH, caulastrea może się nie pompować jak balon, ale to zobaczysz po kilku dniach. Możesz rozwinąć temat? Tez mam kH 8 i Caulastela wygląda całkiem dobrze, w dzień napompowana a w nocy polipy wyciąga. Tapnięte mobilnie Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piterpan_tm Zgłoś Napisano 15 Października 2016 To ciekawe bo tak jak u kolegi keikan , mam KH-8, podobnie mam caulastreę i pompuje się jak szalona. Po za tym kupiłem 3 mordki a już jest ich 24, focha strzeliła jak spadł na nią czyścik (dość ciężki) ale następnego dnia o dziwo była pięknie napompowana. Czyli raczej aklimatyzacja, u mnie trwała 3 dni. Cytuj |140L|MIX TOTAL|5x24W|B A W B B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach