Skocz do zawartości
Piotr Jan Rogalski

sinularia, co potrzebuje do zycia / kogo nie lubi ?

Rekomendowane odpowiedzi

@Darek, po zaprzestaniu podawania jodu sinulari juz chyba lepiej. Wypuszcza niesmialo pierwsze polipy.

Co prawda daleko jej jeszcze do tego wygladu jaki byl poprzednio, ale jestem dobrej mysli.

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA RADY.

A co do pulsowania xeni, to po dodaniu jodu, wszystkie jak na komende zaczynaja intensywnie pulsowac.

Ale faktycznie, jak juz sinularia dojdzie do siebie, to jod bede dawkowal bardzo uwaznie i naprawde b.malo.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie moja sinularia po kilku godzinach od włożenia do akwarium opadła i nie chce się podnieść skurczyła się, polipy ma jakieś takie małe, nie do końca je wypuściła... co może być tego przyczyną?? czy mam usunąć koralowca z akwarium??

ogólnie jak go dotykałem to był twardy

z góry dzięki za pomoc

akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlugo juz ja masz ?Daj jej z tydzien spokoju i poobserwuj czy zyje.

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, nie mam jej długo o ile dobrze pamiętam to od czwartku

dam jej spokój może jeszcze coś z niej będzie tym bardziej, że wygląda jakby była zdrowa i żywa ale się kurczy i nie chce się postawić

zobaczymy co z tego wyjdzie

dzięki za odp :nono

akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa z tymi sinulariami, ja mam teraz to samo od kilku miechów.

96448be75505dd17a64fb81e9a8d94c5u771a678.png

550 w obiegu

gg 3606492

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.