Skocz do zawartości
dawa27

Sklep akwarystyka morska Grajewo

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie coś na temat nowo otwartego sklepu z akwarystyko morską w Grajewie (Podlaskie) ponoć miał się otwierać pod koniec października początek listopada ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, nie ale mam pytanie z innej beczki - właśnie składam sprzęt do nowego akwarium i zastanawiam się czy w Białymstoku lub w Podlaskim są jakieś sensowne sklepy z akwarystyką morską ?

Pozdro.. Paweł.

Edytowane przez bobek (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, nie ale mam pytanie z innej beczki - właśnie składam sprzęt do nowego akwarium i zastanawiam się czy w Białymstoku lub w Podlaskim są jakieś sensowne sklepy z akwarystyką morską ?

Pozdro.. Paweł.

najbliższy masz albo Radzyń podlaski to jest jadwigamorska a potem już warszawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie graty to wiadomo - zakupy w Internecie jak najbardziej. Problem mi się wydaje z życiem, skałą itp. Zawsze lepiej zobaczyć co się kupuje. Aktualnie potrzebuje skały do kostki 35x35x35 i szczerze to nie mam pomysłu na ułożenie ani na zamówienie. Przypuszczam że chcę „upchać” ok 5kg skały ale fajnie by było pooglądać kawałki dlatego pytam o sklep ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozna poprosic o jakies konkretne kawalki. Ja zamawialem w reefshopie i napisalem aby zapakowali mi jakies polki i konary jezeli bylaby taka mozliwosc. I nie bylem zawiedziony.

Na foto jest 20kg suchej i okolo 5kg zywej. Ale dzisiaj bym startowal na samej suchej.

Zamawialem skale podpisana jako SUCHA SKALA (NATURALNA), na fotkach sklepu wyglada jak MARCO ROCKS i ma ta sama cene (i moze nawet to jest to samo). NATURES ROCK natomiast wyglada lipnie.

Mysle, ze 5kg do takiej kostki byloby ok. Tylko tzreba by napisac, ze to do nieduzego akwa, zeby nie przyslali jednego kloca.

Zawsze mozesz zamowic troche wiecej (2-3kg), wybrac co pasuuje a nadmiar uplynnic po ludziach z okolicy (np do sumpa). Warto tez zostawic troche miejsca bo skaly dojdzie z czasem i to jest pewne. A to gdzies zobaczysz jakis fajny kawalek, a to jakies szczepki czy koral, ktorego sie nie da od skalki oderwac i tzreba kupowac ze skala..

Zycie.... hmmm. Erybka naprawde daje rade. Kazda rybka zapakowana oddzielnie, w dosc spory worek. Wszystko zapakowane w karton solidnie, a nie wrzucone luzem. Rybki zdrowe no i baaardzo duzy wybor w jednym miejscu.

Z polecanych rowniez jadwigamorska. Solidny sklep, dobra oferta, szczegolnie korali/szczepek. Duzo lepsza niz erybki moim zdaniem. I swietna procedura reklamacji na rybki jak cos nie tak.

Z doswiadczenia... tez mi sie wydawalo, ze zycie to w normalnym sklepie jednak. I praktycznie z kazdym odwiedzonym sklepem utwierdzam sie w przekonaniu, ze jednak nie. Bo:

1. Maly wybor, za kazdym razem brakowalo tego co chcialem

2. Ceny, w wiekszosci sklepow kosmiczne, szczegolnie za korale

3. stan akwariow, syf, syf i syf. W niektorych sklepach wszystkie plagi swiata, w innych plywajace trupy...

4. stan rybek..

W zasadzie do tej pory znalazlem tylko jeden sklep w mojej okolicy, do ktorego warto pojechac, 60km w jedna strone. Sympatyczny wlasciciel, ceny lepsze niz w erybce, moze asortyment nie tak wielki, ale cos sie zawsze wybierze, a jak nie to mozna zamowic.

Na kilkadziesiat odwiedzonych sklepow, JEDEN. Do ktorego wracam.

PS. Jak masz gdzies jechac po skale... to wez pod uwage koszt podrozy, bo walic kilometry po kilka kilo skaly, troche szkoda. Chyba lepiej kupic wieksza ilosc i sobie ja dostosowac mlotkiem i przecinakiem.

post-22756-0-28209500-1479736464_thumb.jpg

Edytowane przez mnap86 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.