Sting Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 Pytanie do bardziej doświadczonych: Jak proponujecie dawkować bakterie na start do świeżego zbiornika ? Posiadam: MICROBE LIFT Nite-OUT MICROBE LIFT Special Blend Czytałem gdzieś że najlepiej na zmianę raz dziennie. Na opakowaniu "Special blend" zalecają jednak drugie dawkowanie dopiero ósmego dnia. Co o tym sądzicie ? Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patersan Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 wg producenta. SB - rano NO - wieczorem Raz dziennie, to w przypadku rozbujanego systemu i z problemami np. typu glony. Ale i tak dzielisz ta dawke tygodniowa na 7.No moze delikatnie wiecej via Tapatalk Cytuj Perc 90 - 270L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACEK1234 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 Mam roczne akwarium, jeszcze słabo zasiedlone. Chciałbym stosować bakterie Special Blend. Pojemność akwarium to 1000 ltr (tysiąc) w obiegu. Proszę o poradę jak dozować. Do tej pory stosuję bakterie Sachem ( 7 ml dziennie pompą dozującą). Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 Mam roczne akwarium, jeszcze słabo zasiedlone. Chciałbym stosować bakterie Special Blend. Pojemność akwarium to 1000 ltr (tysiąc) w obiegu. Proszę o poradę jak dozować. Do tej pory stosuję bakterie Sachem ( 7 ml dziennie pompą dozującą). Z góry dziękuję za podpowiedzi. chyba w każdym opisie jest podana dawka choćby tu http://allegro.pl/microbe-lift-special-blend-473ml-bakterie-promocja-i5981452540.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACEK1234 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 Dzięki - wiem, że są podane dawki - liczyłem jednak na sugestie doświadczonych morszczaków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endless Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 Dzięki - wiem, że są podane dawki - liczyłem jednak na sugestie doświadczonych morszczaków. Daję zawsze mniej niż sugeruje producent. I tak jest z bakteriami jak i z mikroelementami. Lepiej za mało niż za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amarant Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Dzięki - wiem, że są podane dawki - liczyłem jednak na sugestie doświadczonych morszczaków. Dawkuję tak jak producent napisał na opakowaniu lub minimalnie mniej - bez kombinowania i szukania drugiego dna oraz spisku. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Amarant (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2016 Dzięki - wiem, że są podane dawki - liczyłem jednak na sugestie doświadczonych morszczaków. zastrzyki/leki na receptę to też "łykasz" ile poradził kolega a nie lekarz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach