wolan91 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Witam , pomagam koledze założyć akwarium 360 L i chciałbym się upewnić czy taki projekt sumpa jest okej , czy coś byście zmienili . Wymiary Zbiornika głównego 1200 x 550 x 550 Tak wiem trochę mnie poniosło w paincie xD jestem chory i nie mogę spać przez gorączkę Automatyczna dolewka w osobnym zbiorniku będzie . Pozdrawiam Edytowane 2 Grudnia 2016 przez wolan91 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarccom Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2016 nie wiem czy ten bubble stop jest potrzebny wate na spływie żeby wyłapywało wszystko 3 przegroda z siporaxem wypływa dołem komore z pompą ja mam jeszcze zasypane zwirem koralowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2016 Ja niewiele mam doświadczenia, ale z tego co zdobyłem to jeśli zapcha Ci się wata, to podniesie Ci się poziom wody w komorze z odpieniaczem, może przelać. Ścianka między wata a siporaksem powinna być niższa żeby ewentualnie woda płynęła górą, oczywiście trzeba odpowiednio obniżyć poziom wody w dsb. Wysłane z galaktyki S4 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Ja niewiele mam doświadczenia, ale z tego co zdobyłem to jeśli zapcha Ci się wata, to podniesie Ci się poziom wody w komorze z odpieniaczem, może przelać. Ścianka między wata a siporaksem powinna być niższa żeby ewentualnie woda płynęła górą, oczywiście trzeba odpowiednio obniżyć poziom wody w dsb. Wata wymieniana codziennie , faktycznie jak się zapcha to do odpieniacza woda poleci ale odpieniacz nie przeleje a wręcz nie będzie produkował piany ( sprawdzałem ) Co do siporaxu jest on ustawiany na kratce od korali . Zaraz pomyślę nad osobnym spływem wody do komory tylko z watą , obawiam się tylko że wata będzie nadmiernie się zapychała . Edytowane 2 Grudnia 2016 przez wolan91 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach