Skocz do zawartości
domel302

babka z plamą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,zakupiłem babkę ale zauważyłem po dwóch dniach że ma na boku białą plamę.Raz dorwala ją moja krewetka czyszcząca , zaczęła ciągać i skrobać tą plamkę

post-27150-0-22732400-1481796770_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada jak podleczone oparzenie. Babka je normalnie? Jesli dobrze widze to cinctus - watchman goby tak? Powiem Ci ze jesli liczysz ze on Ci przekopie ten zasyfiony piasek z fotki to zapomnij. Ta babka jest leniuszkiem do ogladania a nie do roboty. Od kopania są np sexguttata

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada jak podleczone oparzenie. Babka je normalnie? Jesli dobrze widze to cinctus - watchman goby tak? Powiem Ci ze jesli liczysz ze on Ci przekopie ten zasyfiony piasek z fotki to zapomnij. Ta babka jest leniuszkiem do ogladania a nie do roboty. Od kopania są np sexguttata

jeśc je może nie za dużo ale je (siedzi pół dnia w jednym miejscu) miałem sexy ale uciekła w pierwszą noc a wiadomo w sklepie wciśnie wszystko musze sie rozejrzeć za tą drugą . Kupiłem w tym sklepie babke ,pterapogona i dwie euphyllie niestety jedna euphyllia mniejsza znikła po 2 godzinach a żaglówka po 2 dniach nic( nie jadła )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak je to powinien dojsc do siebie - moj mial takie plamy po ze 2tyg po oparzeniu przez ukwial tylko na twoim jest placek a moj mial jakby paski. Kolejne 2-3 tyg i juz nie ma sladu. Kupujac zwracaj uwage czy sklep robi kwarantanne rybom. Pterapogon pewnie byl chory, co do euphylii sprawdz parametry w akwa ona jest dosc wrazliwa, jak tylko kh mi spadnie to euphyllie zacisniete

Cinctusy tak maja ze z ulubionej jamki tylko na zarcie sie wychylaja

Edytowane przez alic3 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie parametry mam dobre bo mam dwa ukwiały quadri i rewelacja ale ta mniejsza euphillia była z nowej dostawy nawet w sklepie wyglądała nedznie bo drugą mam ze sklepowego zbiornika i jest ok a.A kwarantanna w sklepiku trwała raczej ze trzy dni bo z chwilą dostawy miałem tel od pana żeby wpaść po zwierzaki MAM NAUCZKĘ (szkoda rybki i korala)

Edytowane przez domel302 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda fakt. Jak Ci babki wyskakuja to moze nakryj akwa kratka rastrowa bo szkoda ryb a ten piach dobrze by bylo podratowac - sama jakis czas temu taki mialam zanim nabylam księżniczkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem nakryte akwa szybą tylko było 5 cm luzu i znalazła sobie miejsce jak sobie skoczyć (w ciągu jednego dnia przekopała 1/3piasku ) ale już naprawione i siateczka naciągnięta.Dzięki za odpowiedz pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.