Skocz do zawartości

Historia edycji

Ceragl

Ceragl

Jedyna rzecz która mnie smuci to to, że żadne SPSy mi się nie utrzymaly. Dołożylam jakiś czas temu Milke, ale szybko wyblakla :( a była postawiona blisko lampy, cyrkulacja wydawała się ok, ale może za słaba była. Nie wiem. Resztę parametrów w normie książkowej. Myślałem że przy nowym świetle dadzą radę proste SPSy ale nie dały rady. Cóż, jeszcze masa nauki :)

12 minut temu, fresz33 napisał:

Jakie masz parametry? Podejrzewam że masz coś nie tak z poziomem kh bo caulastrea nie wygląda dobrze.

Od tego koloru światła będziesz miał problem z glonami. Za dużo jest w paśmie czerwonego koloru.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Mierzylam ostatnio i

kh 8. 

PH: 7,7

No3 0

Po4 0

Temp 25-25.7

Chyba że mam test stary.  Bo racja co piszesz ze caulastrea stoi w miejscu. Wgl się nie dzieli i nie ma nowych głowek 

A czerwonego hmm mam chyba dwie mocne diody czerwone po 1W każda. Wizualnie mam wrażenie dużo czerwonego. Do tego chyba są dwie ala jakby pomarańczowe leciutkie. 

Ceragl

Ceragl

Jedyna rzecz która mnie smuci to to, że żadne SPSy mi się nie utrzymaly. Dołożylam jakiś czas temu Milke, ale szybko wyblakla :( a była postawiona blisko lampy, cyrkulacja wydawała się ok, ale może za słaba była. Nie wiem. Resztę parametrów w normie książkowej. Myślałem że przy nowym świetle dadzą radę proste SPSy ale nie dały rady. Cóż, jeszcze masa nauki :)

10 minut temu, fresz33 napisał:

Jakie masz parametry? Podejrzewam że masz coś nie tak z poziomem kh bo caulastrea nie wygląda dobrze.

Od tego koloru światła będziesz miał problem z glonami. Za dużo jest w paśmie czerwonego koloru.

Mierzylam ostatnio i

kh 8. 

No3 0

Po4 0

Temp 25-25.7

Chyba że mam test stary.  Bo racja co piszesz ze caulastrea stoi w miejscu. Wgl się nie dzieli i nie ma nowych głowek 

Ceragl

Ceragl

4 minuty temu, fresz33 napisał:

Mierzylam ostatnio i

kh 8. 

No3 0

Po4 0

Temp 25-25.7

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.