Skocz do zawartości
Gość laszek

Karmnik w RM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość laszek

Mam zamontowany karmnik w swoim rm. JBL auto food. Karmi kiedy odpieniacz się wyłącza na 15 minut. I tu mam maly orzech do zgryzienia. Karmnik zamontowany nad 3 komorą, po wyłączeniu odpieniacza ruch wody jest tam w miarę to np płatki i pokarm pływający poleci do zbiornika. Problem jest w momencie kiedy karma zaczyna ronąć zaraz po zetknięciu z wodą. Chce pozbyć się efektu że część karmy leci pod pokrywe po grzebieniach w 3 komorę. Czy zastosowanie pompki po zwykłym filtrze wylotem skierowanym ku górze rozwiąże problem, że woda będzie wypychana?

Chyba że macie inne rozwiązania. Nie chce ograniczać się do pokarmów pływających.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba dobrze że leci pokarm do zbiornika pod grzebieniem bo jak inaczej.. no chyba że źle uformowałeś swoje pytanie bo wsumie nie wiadomo co chcesz uzyskać. i Pytanie w czy RM jest w stanie orginalnym czy po przeróbkach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

Mam na myśli 3 komora tam jest zaślepka z 4 otworami. I właśnie tu mam na myśli co zrobić żeby pokarm tam nie wpadał. A RM 1 komora w koszyku skała wkłady phosguard i pura nitrate lock czujniki autodolewki. Odpieniacz bez midyfikacji oryginal. No i nad 3 komorą karmnik.

post-24066-0-50374000-1482566353_thumb.jpg

Edytowane przez laszek (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz o zaślepce w której są umieszczone patyki fizelinowe?. Ja jak miałem w swoim to wszystko z 3 komory wywaliłem i tam miałem odpieniacz , lub zmień płatki na jakiś granulat bo pompa raczej ci tu nie pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

Hmmm właśnie przysykie płatki ładnie płyną do zbiornika ale np spirulina minigranulat już niekoniecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Hmmm właśnie przysykie płatki ładnie płyną do zbiornika ale np spirulina minigranulat już niekoniecznie

Ale to chyba normalny objaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

Tak tak to dobrze. Bo nie wpadaja w te otwory po grzebieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.