mateuszzadka Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, po zgaszeniu światła zauważyłem coś co mnie zaniepokoiło. Chodzi mi dokładnie o ten brązowy glut na mordce euphylli, czy to jest Brown Jelly ? jak z tym walczyć ? Dodam, że parametry są wporządku, tylko ph równe 8. Koral w dzień pomouje się bardzo ładnie. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez mateuszzadka (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 Bardziej skupił bym się na szkielecie który jest widoczny,euphilia powoli ci schodzi,daje znaki że coś jest nie tak.To nie BJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszzadka Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 szkielet widoczny jest tylko na jednej głowce, na której jest to dziadostwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 Tak to wstaw fotkę całego korala.Bo mi to wygląda na cyjano które osiaadlo na szkielecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszzadka Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) wywaliłem glut i od razu lepiej, jutro wstawie jeszcze fotke popołudniu w pełnym napompowaniu, ponieważ dopiero zapaliłem światło https://zapodaj.net/6d0f8af6d73fd.jpg.html dzięki za pomoc bober6662 ! jak będę we wrocku to masz u mnie piwo ! Edytowane 5 Stycznia 2017 przez mateuszzadka (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morfeusz1976 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 Czy ten glut nie wystawał przypadkiem z mordki ? Cytuj Akwarium 104x50x60, ATI 8x39w dimm, Skimmer Skimz Oval SV203, Gyre XF130 + RW8+RW8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszzadka Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 tak, z mordki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morfeusz1976 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 Moja euphyllia glabrescens w ten sposób sie oczyszcza ( robi kupę ) Cytuj Akwarium 104x50x60, ATI 8x39w dimm, Skimmer Skimz Oval SV203, Gyre XF130 + RW8+RW8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
santos Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Moja euphyllia glabrescens w ten sposób sie oczyszcza ( robi kupę ) Witam. Również parę razy obserwowaliśmy jak nasze Euphyllie tak robiły. Z racji układu pokarmowego takiego a nie innego, chyba właśnie przez mordkę robią... kupkę... Tak czy inaczej nie mam czym się przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach