Godzinę temu, flexin napisał:Sam będę zamawiał u Przemka i tylko jakość za tym przemawia. Mam ten problem z głowy, że zawsze mogę podjechać co by sprawę mieć na oku ale myślę już zamówić akwarium co by za 3 miesiące wystartować w spokoju
Swoją drogą do końca nie znam rozmiaru i to sprzęt zweryfikuje bo jeszcze przed wczoraj było dł na 100 a dziś jest 120
Nie mówiąc ze jakieś 2 m-ce temu to było zaledwie 45x45x45 z panelem hahaha
Powinienem przestać czytać forum. Zabudowę stelaża też brałeś u Przemka?
Faktycznie, jak by go na miejscu przypilnować, to jest większe bezpieczeństwo i możliwość nacisku. Lepiej faktycznie zamawiaj już, bo za miesiąc dojdzie do 2 metrów
Zabudowy u niego nie zamawiałem, podobno jakość nie jest najlepsza. Natomiast plusem jest na pewno, że stelaż wstępnie nawierca, co ułatwia montaż zabudowy. Z tego co mówił, to nawierca chyba wiertarką magnesową, wiec zachowuje osiowość dziur.
Obudowę stelaża zamawiam u innego forumowicza-morszczuka-stolarza
55 minut temu, boo12 napisał:Witam podepnę się z pytaniem, będę przymierzał się do spawania stelaża, czy od spodu masz 4 nóżki z do poziomowania czy 6 bo na zdjęciu nie widać, czy miejsca gwintowania pod regulację są wzmocnione (podwójna blacha albo coś, bo to jednak krótki odcinek gwintu będzie trzymał wszystko na miejscu)
Jasne, pytaj o co chcesz. Jeszcze go nie mam fizycznie, wiec nie wiem. Natomiast wiem co zamawiałem - ma być 6 nóżek.
Co do wzmocnień gwintu, to nie wiem. Powiem szczerze, że nie myślałem o tym, ani także nigdzie nie czytałem o takim rozwiązaniu (a trochę w tym temacie na tym forum już poczytałem). Jak stelaż dojdzie, to Ci powiem. p.s. Tak sobie myślę, że dołożę jakieś szersze podkładki na gwint