obione81 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Witajcie Wiem, że temat był już poruszany, niestety nie mogę znaleźć lub nie działają strony z postami na ten temat. Szukam inspiracji jak zabudować komin, jakich materiałów używacie. Kiedyś widziałem fajnie obudowany komin suchą skałą bodajże na klej Ceresit CX5. Jak macie pomysły, inspiracje, własne wykonanie takiej konstrukcji, bardzo proszę o podzielenie się wiedzą (fotki mile widziane). Cytuj "LUDZIE TO NIE WIEDZĄ JAKIE SIŁY DRZEMIĄ W NATURZE" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atgorscy Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 przyłączę się do pytania :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Ja w poprzednim baniaku okleiłem grysem i po czasie cały komin obrósł clavulaią Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obione81 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Ok, dzięki, ktoś jeszcze jakieś pomysły ? zastanawiałem się nad podobną zabudową z wykorzystaniem gruzu koralowego. Cytuj "LUDZIE TO NIE WIEDZĄ JAKIE SIŁY DRZEMIĄ W NATURZE" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astronotus Ocellatus Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2017 zabudowa komina mojej roboty całość komina pokryta stone fixem z aquaforestu a na to narzucany piasek/żwirek koralowy (szybko obrośnie algami) - to robiło za podstawę do klejenia skały zdjęcie zrobione gdy akwa było dość świeże może pół roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach