58 minut temu, Jacek56 napisał:A nie mówiłem zostaw sobie lampę? Pięknie to wygląda. Jak chcesz zwiększyć efekt fluo to włóż 2x actinic i będzie bajkowo pięknie.
Niebieskie świetlówki możesz wymieniać z powodzeniem co 2 lata więc koszta nie są duże.
Jak możesz to zrób kilka ujęć ale prostopadle do szyby akwa.
Jak dodam aktyniczne to jeszcze bardziej fluo będzie a już jest bardzo. Zdjęcia postaram się ale przy tym świetle to nie łatwe, kolory wpadają w niebieski.
po za tym nie ma co fotografować
skąd ten pomysł żeby niebieskie świetlówki wymieniać co dwa lata? Trzymam rok i już miałem stracha że palą się na darmo bo waty lecą a światło nie przydatne. Jak założyłem nowe to widać było sporą różnice w z jasności...
Godzinę temu, @Beti napisał:Klasa I
te litry to moje marzenie
Grzesiu fantastyczny zbiornik.
Dziękuje sporo mi do Twojego ale po tylu latach z morszyzną uczę się coraz bardziej cierpliwości
Po za tym mam czas, zbiornik stoi, można eksperymentować, obserwować, ale przede wszystkim się nim cieszyć. Ostatnio naszło mnie na ryby, ależ jest gatunków o których nigdy nie wiedziałem. Myśle o powiększeniu kolekcji ślizgów i wargaczy, no i może jeszcze jeden pokolec.. ostatnio doszedł naso vlamingi - urocza rybka
no i próbuje z tubkami i różnymi rico, piękne koraliki. Ostatnie zdjęcie to gąbki, przyznaje to moja duma, cudowna skała! Kilka kolorów gąbek: żółte, różowe, fioletowe, granatowe i białe - cudo, zdjęcia tego nie oddają ale jest ich masa i sama skała jest dla mnie zachętą żeby się nie poddawać
I wspominany naso