waldit1 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Witam . Czy ktoś używa wyżej wymienionych filtrów w akwarium morskim? Ew lub czytał o tym gdzieś ? Bo kiedyś to u kogoś widziałem tylko nie mogę znaleźć . Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj gallus in suo sterquilinio plurimum potest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) To bardziej w słodkim sie stosuje lub morskie fish only,czyli ryby ewentualnie skała ale to juz Fowlr Edytowane 30 Stycznia 2017 przez p@weł (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldit1 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2017 Hel x i k1 stosują hodowcy karpi koi to jest wydajne. Piaskowe stosują przy pielegnicach i tez bardzo wydajne. Ale chodzi o morskie . U kogos to widziałem w solniczce dla tego pytam bo nie mogę znalesc tamtego wątku. A czasu trochę minęło dla tego pytam Cytuj gallus in suo sterquilinio plurimum potest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2017 Poszukaj tematów o dsb, na początek na reefhub.pl Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldit1 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2017 Kolega nie rozróżnia filtracji beztlenowej i tlenowej ? Bo to ogromna różnica. Tak więc jeśli ktoś używał to proszę o informację ew jak ktoś kojarzy gdzie szukać . Tylko proszę nie mylić dsb z fluidyzacyją . Cytuj gallus in suo sterquilinio plurimum potest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koper Zgłoś Napisano 6 Lutego 2017 tu masz dość obszerny temat http://aqua-reef.pl/topic/2811-biologiczny-filtr-piaskowy-pionowy-fbf/#comment-32798 sam się kiedyś nad tym zastanawiałem, prosta budowa, myślałem nad korpusem narurowym 10 lub 20 cali, jednak brak czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach