Skocz do zawartości

Historia edycji

mathom

mathom

2 godziny temu, Iceberg napisał:

Hej...Widze ze masz tubastrea'e,ktora jest chyba przyklejona do skaly...Jak ja karmisz i czy otwiera Ci sie calkowicie tylko w nocy czy w dzien tez?...Takze uzywam RS NO3PO4X i utrzymuje NO3 podobnie jak u Ciebie na 2.5,ale od wczoraj z 4ml na dobe zaczalem lac 5 ml,zobaczymy czy uda mi sie zejsc tak jak dawniej do 0.5 ppm...

Karmię doustnie jak mi sie przypomni walcząc jednocześnie 2 reką z krewetkami. Jak mi się nie przypomni to wlewam fito żywe lub PhytoMix AF. Tubka otwiera się zazwyczaj wieczorkiem. Ale jak poczuje że karmię ryby to potrafi się otworzyć w dzień.

Oprócz NO3PO4X leję jeszcze specjal blend po podmiance i probios z pożywkami. NO3 utrzymuje sie w okolicach 1-3. PO4 spadło do 0, ale to chyba zasługa phosouta.

Ogólnie powoli widać wzrosty, spsy zalewają podstawki, widać stożki wzrostu. LPSy zaczęły się dzielić. Nawet lobophyllia którą uszkodziłem w transporcie i szybko pokazała prawie cały szkielet, odzyskuje tkankę.

Mały update zdjęciowy:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

I sumpownia, wykorzystany każdy cm2 (jeszcze udało mi sie wcisnąć multi reactor AM):

09.jpg

ps. dołożyłem też UPS sinuspro + aku 100ah. Ostatnio wyjechałem na weekend i w sobote wyłączyli prąd w całej gminie. Znajomi już jechali po agregat, na szczęscie po ok 1,5h włączyli prąd. Niestety z braku miejsca jest w pomieszczeniu obok. Wszystkie niezbędne pompy są podpięte pod upsa, grzałka i lampa bezpośrednio do sieci.

mathom

mathom

Hej...Widze ze masz tubastrea'e,ktora jest chyba przyklejona do skaly...Jak ja karmisz i czy otwiera Ci sie calkowicie tylko w nocy czy w dzien tez?...Takze uzywam RS NO3PO4X i utrzymuje NO3 podobnie jak u Ciebie na 2.5,ale od wczoraj z 4ml na dobe zaczalem lac 5 ml,zobaczymy czy uda mi sie zejsc tak jak dawniej do 0.5 ppm...

Karmię doustnie jak mi sie przypomni walcząc jednocześnie 2 reką z krewetkami. Jak mi się nie przypomni to wlewam fito żywe lub PhytoMix AF. Tubka otwiera się zazwyczaj wieczorkiem. Ale jak poczuje że karmię ryby to potrafi się otworzyć w dzień.

Oprócz NO3PO4X leję jeszcze specjal blend po podmiance i probios z pożywkami. NO3 utrzymuje sie w okolicach 1-3. PO4 spadło do 0, ale to chyba zasługa phosouta.

Ogólnie powoli widać wzrosty, spsy zalewają podstawki, widać stożki wzrostu. LPSy zaczęły się dzielić. Nawet lobophyllia którą uszkodziłem w transporcie i szybko pokazała prawie cały szkielet, odzyskuje tkankę.

Mały update zdjęciowy:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

I sumpownia, wykorzystany każdy cm2 (jeszcze udało mi sie wcisnąć multi reactor AM):

09.jpg

mathom

mathom

Karmię doustnie jak mi sie przypomni walcząc jednocześnie 2 reką z krewetkami. Jak mi się nie przypomni to wlewam fito żywe lub PhytoMix AF.

Mały update zdjęciowy:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.