marios Zgłoś Napisano 8 Lutego 2017 Mam pytanie czy żywa skała w sumpie bez oświetlenia ma sens a konkretnie chodzi mi o to że chciałbym ją wyjąć ale boję się dojrzewania znowu zbiornika niedawno dopiero uporałem się z plagami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 8 Lutego 2017 Ma sens i jest siedliskiem życia, a także dobrym materiałem na skałkę pod fragi w przyszłości. Trzeba pamiętać, że w sumpie są trochę inne warunki i część z życia na tej skale obumrze po to , aby zrobić miejsce innym. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marios Zgłoś Napisano 8 Lutego 2017 Mam jedną Skała chciałem ją wrzucić i zrobić szczepkarium Bo mnie denerwują szczepki w akwarium głównym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach