Skocz do zawartości
Pawecki1984

Lampa Zetlight QMAVEN ZT6600 opinie

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś z forumowiczów używa lampy Zetlight QMAVEN ZT6600. Planuje ją zamontować do solniczki o wymiarach 85x70x60. Czy będzie wystarczająca do takiego baniaka???

Proszę o opinie na temat produktu :)

1935e5648c0982e3bca0900bd4d0a36au1569a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam miałem  ta lampę  ponad  rok   w akwa 80x55x55  nie narzekałem  miekie, lps i nie wymagajace sps. teraz mam akwa 120 x59x55  lampa ta sama lecz dołozyłem 2 x 54w swietlówki t5 . przy twoim akwa i 70 cm  gł obawiam się że bedzie za mało ,dobrze by było dołożyć ze 2   t5 , 39w.  jeśli planujesz jakies wymagajace sps akropory to lepiej dac minimum  8x39 w t5. Ale to tylko moje skromne zdanie ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, tedeus63 napisał:

Witam miałem  ta lampę  ponad  rok   w akwa 80x55x55  nie narzekałem  miekie, lps i nie wymagajace sps. teraz mam akwa 120 x59x55  lampa ta sama lecz dołozyłem 2 x 54w swietlówki t5 . przy twoim akwa i 70 cm  gł obawiam się że bedzie za mało ,dobrze by było dołożyć ze 2   t5 , 39w.  jeśli planujesz jakies wymagajace sps akropory to lepiej dac minimum  8x39 w t5. Ale to tylko moje skromne zdanie ,

głębokie będzie na 60 cm. Planuje miękasy oraz LPS - y. 

1935e5648c0982e3bca0900bd4d0a36au1569a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja używam dwóch i jestem bardzo zadowolony, z tym że mam dołożone 4x80w świetlówki bo mi nie doświetlały boków ze wglądu szerokość akwarium :).  możesz zobaczyć w moim wątku fotki, to bedziesz widzieć jak to świeci :)

Edytowane przez rafix93 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.