Bzyk002 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 Witam, może ktoś wie co siedzi w mojej Gonioporze? Korala mam miesiąc kupiłem go od gościa z "paskiem" wytraconych polipów (fot2). Koleś mowił że to blizna po starciu z jeżowcem ale jak dzisiaj zobaczyłem te stworki to sie przestraszyłem. Sorki za jakość zdjęć ale możliwość sfotografowania stworka jest tylko wtedy gdy Goniopora jest zamknieta- w nocy. A druga sprawa zdjecia robione pod delikatnym kątem w stosunku do szyby :/ Może mi sie wydaje ale "blizna" zaczeła sie delikatnie zarastać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greg79 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2017 Czesc. Byc moze jest to kiełż... Nie szkodliwy. Jednak gdybys zauwazyl, ze owy stworek niszczy tkanke korala, polecam Coral Rx Coral Dip. 99zl za 30ml, starcza na bardzo dlugo, dziala natychmiastowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2017 Dzięki za info, ale kiełż to raczej nie jest. To coś ma tak chodźby swoją "dziuple" i sie tam chowie tak jak ślimak osiadły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach