xyz2017 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Witam Moje pytanie może wydać się głupie lub bezzasadne, mimo wszystko wole zapytać wcześniej niż głodzić jedna z moich ulubionych ryb.. pyta Planuje zdecydowany zakręt mojego akwarium w stronę SPS. Wynikają z tego dwa pytania, ewentualnie pierwsze wykluczy drugie. Chodowla SPS wiąże sie ze zdecydowanym obniżeniem i trzymaniem NO3 i PO4 blisko zera.. 1. Czy doprowadzi to do całkowitego zaniku glonów (czyt. Pożywienia dla Salariasa?) 2. Jeśli tak, czy i w jakim stopniu można zastąpić ten naturalny pokarm dla Salariasa. Na dzień dzisiejszy, nie widziałem aby interesował się czymkolwiek innym niż Glony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Możesz karmić Salariasa algami nori. Poza tym ta ryba szybko zjada mrożonki. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 jak wyżej algi z klipsa i solowiec śrutuje jak opętany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 płatki i granulki też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kelvezu Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Mój też zeżre wszystko i jest raczej zadowolony. Mrożonki, platki, granulki, kupy, piasek. Da sobie radę. Cytuj 250 L w obiegu. BM Curve 5, refugium. IT Evergrow 2060. Jebao DCT4000, RW-4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Moze nie interesuje sie niczym innym, bo ma glonow pod dostatkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 13 Lutego 2017 Ad. glonów, zawsze coś uskubie, to, że nie ma zielonej łąki, nie znaczy, że ich nie ma wcale. Jeśli mu coś dorzucisz z pokarmów to wcale się nie przejmuj jego głodowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roofii1 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2017 Mój kiedyś zjadał:algi nori,mrożonki.Ostatnio schudł jakoś,alg nie rusza,mrożonek też nie??? Cytuj Akwa 315L+sump 135L,blau scuma 150 na pompie jebao 6500,oświetlenie hybryda 4x39WT5+ledchip 210W,2x koralia II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2017 Właśnie może parametry wody się zmieniły i stracił apetyt. Przerabiam to teraz z żółtkiem. Skoczył Amoniak i ryba straciła apetyt, ości jej wystają itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach