Gregorq Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Właśnie dostałem wyniki z testów wody ICP-OES. W poniedziałek wysłane kurierem, dzisiaj wyniki na @. Rewelacja! Wyszły w nich zanieczyszczenia glinem, cyną i miedzią. Zastanawiam się czy np uszkodzona pompa moze byc ich źródłem? A może szukać przyczyny problemu w innym miejscu? FWA43N osmoza.pdf FWA43N.pdf Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elroy Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Troszkę nie koniecznie w temacie Jaki jest cennik takich usług w MarinLabie?. Przeszukałem całą ich stronę i nie widzę cen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darko Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Tu masz dla przykładu cenę dla WM + RO http://www.aquario.pl/3159-marinelab-test-wody-icp-oes-zestaw-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 To może teraz ktoś coś w temacie? Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 co do glinu, może coś Ci się wytrąca z PhosGaurda, jeśli używasz (?),ad. reszty nie mam pojęcia (miedź, może jakiś preparat "leczniczy") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Nie używam i nie używałem chemii i dodatków. Tylko węgiel, biopelletki i trochę kropelek z AF dla korali i różne pokarmy. Leczenia w zbiorniku tez nie było. Raz jakis rok temu chemclean jedna dawka... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 a może lejesz fito ? jeśli tak to może fito pędzone na kiepskim nawozie i stad te pierwiastki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 Mam podobne poziomy zanieczyszczeń, też miedź, cyna i aluminium. Znajomy też ma;) Miedź może pochodzić z "różnych pokarmów" i kropelek.Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 A jakie lejesz kropelki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach