Panoramiks200 Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 Witam Czy ktoś walczył może z testem na stront ze stajni Saliferta ? Zaczęły się pobory Strontu i chciałbym kontrolować trochę ile tego dawać. Ale czy ten test jest choćby trochę wiarygodny ? Oprócz pokićkanej metody wykonywania przyznam że twórca tego testu miał na prawdę wybujałą fantazję ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cergoth Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Rzecz w tym, że jego dokładność wynosi 5mg/L. Czyli błąd pomiarowy to równowartość połowy strontu w solance Prosty przykład, to można zobrazować pomiarami Ca z dokładnością do 200mg/L. Edytowane 7 Marca 2017 przez Cergoth (wyświetl historię edycji) Cytuj PhospHATE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 Tego nie wyłapałem czytając na szybko instrukcję w sklepie. Czyli lipa ten test Biłem się z myślami czy nie kupić ale 69zł trochę mnie zniechęciło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mutek78 Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 Kupiłem ten test żeby sprawdzić ilość strontu i porównać wynik z badaniem laboratoryjnym. Zrobiłem jak na razie z trzy podejścia i za każdym razem nie mogę odczytać wyniku. Najpierw tym testem bada się poziom Ca, następnie dolewa się roztworu z jednej z buteleczek i kolor powinien się zmienić chyba na niebieski, a u mnie pozostaje fioletowy, czy na odwrót. Także jak na razie jest nieprzydatny. [emoji6]Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj 130x60x65 + sump, odpieniacz Skimz SM 251, cyrkulacja 2XRW 15, pompa obiegowa DC 6000, światło ATI Sunpower 8x54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach