Axelf88 Zgłoś Napisano 11 Marca 2017 Witam, Ostatnio udało mi się dostać w prezencie preparat do usuwania fosforanów i azotanów firmy Red Sea No3÷Po4-x. Dotychczas stosowałem Reeflowers BioClean III do zbijania niechcianych fosforanow oraz azotanów. Czy jest sens stosowania tego nowego środka? Mają podobne działanie więc chciałbym zaciągnąć Waszego zdania. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 11 Marca 2017 Skoro używasz w swoim baniaku preparatów, które usuwają skutki, a nie przyczynę problemu to znaczy, że dobrze się w nim nie dzieje. Znajdź przyczynę, która sprawia, że masz NO3 / PO4 na wartościach, które zbijesz i odstaw oba. Pozdr Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axelf88 Zgłoś Napisano 11 Marca 2017 Używam to sporadycznie bo poziom fosforanów był lekko przekroczony. Mi chodziło czy jest jakaś różnica miedzy tymi preparatami, który lepszy i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vin Zgłoś Napisano 11 Marca 2017 Moim zdaniem to pytanie to jak która sól będzie lepsza, a i tak wiadro najważniejsze jeśli rozumiesz ironie. Cytuj Blenny Qube jest było 112 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach