Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale patrząc na schemat tego Modułu IRF520 to sama logika działania jest taka sama. Tyle, że w opcji pierwszej mamy sam tranzystor tu mamy tranzystor mosfet z dodatkowym zabezpieczeniem mikrokontrolera, no i wszystko na płytce z gotowymi zaciskami. Tak więc opcja z TIP 122 jest tańsza ale opcja z IRF520 wygodniejsza i nieco bezpieczniejsza. Mam rację ? Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzasek Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Jakiego tranzystora użyjesz to już twoja decyzja robią dokładnie to samo. Mają swoje plusy i minusy ale to już dla bardziej zainteresowanych. I bardziej bezproblemowy jest darlington. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2017 Aktualizacja mojej lampy DIY za pomoca kolegi Silva udalo sie uruchomic lampe To tak :Diody uzyte to 10W diody power led przeznaczone do celow wojskowych sprowadzone z USA (dzieki znajomemu dostalem takie diody ktory jest w zaopatrzeniu) diody maja 2600lum. Uzylem 18 diod Zasilacz mean well sp-320-48Drivery mean well ldd 1000hKabelki 0.5²Arduino nano v3 z oprogramowaniem od Magu Radiator 800x165x353 sekcje wentylatorow pdlaczonych pod termostat co drugi zalancza sie przy 25°C i 35°C lacznie 9 wiatrakow ABB silent w obudowieA teraz kilka zdjec Pierwszy test diod A oto efekt dzialania Na okrzemki nie reagujcie juz mam silikat wrzucony [emoji14]Lampa dziala swietnie troche wkurzajacy jest zasilacz bo slychac glosny wiatrak ale po zabudowaniu do szafki mysle ze bedzie okWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichyppg Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2017 Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach