Skocz do zawartości
Engell1

wurdemani zjada Discosomę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem dwa dni temu jedną krewetkę wurdemanni i dziś rano widzę, że moja piękna czerwona Discosoma jest nadgryziona i się skurczyła do minimum, druga mała którą kupiłem dwa dni temu wogóle zniknęła . . . Wurdemanni zrobiła sobie norkę zaraz przy tych Discosomach więc jest to moje podejrzenie numer jeden ! ewentualnie krab który od jakiegoś czasu krązy po akwa ale do czasu zakupu wurdemani nie widziałem większych szkód . . .

Czy to może być Wurdemanni?? W sklepie widziałem, że one zjadają wieloszczety . . .

Edytowane przez Engell1 (wyświetl historię edycji)

Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu)

2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018)

odpieniacz: Deltec SC 1456

cyrkulacja : 2 x Tunze 6055

obieg : Eheim Compact+ 3000

start 24.05.16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laszek

Moja kuekenthali narazie aiptasi nie tyka a 2 małe rurówki zaatakowała i nie wiem czy się schowały ale już drugi tydzień ich nie widzę. Nawet mojego szorstnika xl opędzlowała mu "wąsy" z 25cm do 5. Już się odradza ale narazie max 12cm. Zobqcze co będzie dalej. 

Możliwe że grzybki jej przeszkadzają przy jej norce i chce się ich pozbyć. Poobserwuj a jak zobqczysz że to ona to zostaje zmienić miejsce grzybkowi.

Edytowane przez laszek
Ortografia (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przyłapałem ją na gorącym uczynku :( 

Krewetka została eksmitowana

Eheim Incpiria 400 ( 130x55x65 optiwhite + sump 58x43x40cm - ok 420 litrów w obiegu)

2 x Aquatlantis LED 70 W ( Marine and Reef i Marine Blue ) zmiana na Maxspect RSX 300 ( 03.01.2018)

start 24.05.16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

Jeśli kupiłeś krewetkę Lysmata wurdemanni to chętnie ją odkupię ze 2 razy tyle o ile to będzie Lysmata wurdemanni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja,

NIestety mieszkam w Austrii wiec nie ma szans na sprzedaz. Krewetka wrocila do sklepu

pozdr

start 24.05.16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja była niewidoczna przez pół roku. Jak wszystko oczyścić że skał to teraz jest pierwsza przy karmieniu. No i w trzy dni zjadła zielonego grzybka. Po napompowaniu miał jakieś 10 cm. Nie gardzi wieloszczetami i asterinami. Więc jestem zmuszony dokarmiac ja dzięki uprzejmości sklepu. Dostaje skałki z aiptazją i oddaje czysciutkie po kilku dniach. [emoji38]
Gdyby nie to że niedługo startuje z dużym baniakiem to poszła by do kogoś potrzebujacego. [emoji4]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.