Skocz do zawartości

Historia edycji

Diodon

Diodon

5 godzin temu, Ura napisał:

A propo - ile godzin dziennie swiecisz Radionem ? ja mam 3 stk bo beczka jest szeroka i chce doswietlic wszystkie korale.Na ile procent masz ustawione.Czerwony i zielony tez uzywasz ?

Wg mnie to Dino,  tAeż mam taką lampkę Ecotech Radion generacja III - i używam w szczycie oświetlenia zmiksowanego tak że jest sporo białego, i też mi czasami dino wysypie na piasku, zwłaszcza jak przesadzę z aminokwasami i mi poziom Po4 podskoczy. Ślimaki strombus oraz rozgwiazda piaskowa ładnie czyszczą dno z dino, jeszcze myślę dokupić jeżowca piaskowego "sand dollar".

Na 1000 litrów potrzebujesz tak około 10 strombusów, i 3 rozgwiazdy piaskowe, o ile to nie gruby żwir, nie wiem jak sobie radzą piaskowe na żwirze.  Jak dajesz aminokwasy dla koralowców możesz minimalnie zmniejszyć dawkę, no chyba że masz wysokie Po4 i No3 no to wtedy postaraj się je trochę zmniejszyć.

Diodon

Diodon

A propo - ile godzin dziennie swiecisz Radionem ? ja mam 3 stk bo beczka jest szeroka i chce doswietlic wszystkie korale.Na ile procent masz ustawione.

Wg mnie to Dino,  tAeż mam taką lampkę Ecotech Radion generacja III - i używam w szczycie oświetlenia zmiksowanego tak że jest sporo białego, i też mi czasami dino wysypie na piasku, zwłaszcza jak przesadzę z aminokwasami i mi poziom Po4 podskoczy. Ślimaki strombus oraz rozgwiazda piaskowa ładnie czyszczą dno z dino, jeszcze myślę dokupić jeżowca piaskowego "sand dollar".

Na 1000 litrów potrzebujesz tak około 10 strombusów, i 3 rozgwiazdy piaskowe, o ile to nie gruby żwir, nie wiem jak sobie radzą piaskowe na żwirze.  Jak dajesz aminokwasy dla koralowców możesz minimalnie zmniejszyć dawkę, no chyba że masz wysokie Po4 i No3 no to wtedy postaraj się je trochę zmniejszyć.

Diodon

Diodon

A propo - ile godzin dziennie swiecidz Radionem ? ja mam 3 stk bo beczka jest szeroka i chce doswietlic wszystkie korale.Na ile procent masz ustawione.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.