Skocz do zawartości

Historia edycji

Foto

Foto

Ch

Dnia 10.06.2017 o 01:17, czesiu napisał:

Piasku raczej za dużo nie będę sypał.
A co do soli to poszła Red Sea Salt i sypałem tak jak fabryka każe (38,2g/litr), z tym że na początku miałem tylko 10L baniak na wodę RO i na oko przyjmowałem ile jest w nim wody :p

Siemka tu masz rację piasku nie za dużo na takie akwarium bo nie poradzisz sobie z No3 będzie generować Ci no3 nawet w częstych podmiankach.

A co do soli kupiłam tą samą i to co piszesz jesli zastosujesz to zasolenie będzie na poziomie 1.023 czyli ciutke musisz dodać do tego aby mieć np 1.025 wiec producent wypisuje na wiaderkach dawkę do najniższego zasolenia.

Foto

Foto

Dnia 10.06.2017 o 01:17, czesiu napisał:

Piasku raczej za dużo nie będę sypał.
A co do soli to poszła Red Sea Salt i sypałem tak jak fabryka każe (38,2g/litr), z tym że na początku miałem tylko 10L baniak na wodę RO i na oko przyjmowałem ile jest w nim wody :p

Siemka tu masz rację piasku nie za dużo na takie akwarium bo nie poradzisz sobie z No3 będzie generować Ci no3 nawet w częstych podmiankach.

A co do soli kupiłam tą samą i to co piszesz jesli zastosujesz to zasolenie będzie na poziomie 1.023 czyli ciutke musisz dodać do tego aby mieć np 1.025 wiec producent wypisuje na wiaderka dawkę do najniższego zasolenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.