Skocz do zawartości

Historia edycji

pat0ll

pat0ll

Mała aktualizacja, 13 dzień od zalania.

Zbyt wiele w akwarium się nie działo. Pojawiały się różne naloty na skale (głównie pomarańczowe i bordowe) po czym znikały. Część z nich wypuszczało "włoski" z bąbelkami, a aktualnie skała wydaje się być coraz jaśniejsza. Dodatkowo w 3 miejscach na dobre wyrosły sobie jakieś zielone glony.

Z życia jedyne co udało mi się zaobserwować to 2 rodzaje robaków. Jedne ciemne, cienkie jak włos, podłużne i jest ich multum (ale mają tak to 5mm długości - 2 ostatnie zdjęcia). Drugie jeszcze mniejsze, białe, do zobaczenia tylko na szybie bo ze skała z pewnością się zleją. Te małe białe z wyglądu przypominają kijanki. Taka płaska kulka z ogonkiem, bardzo szybko poruszały się po szybie.

Dziś również doszły testy, więc wykonałem pierwsze pomiary

zasolenie 1,025

temp 26*C

NH4/NH3 - niewykrywalne

pH - 7,7 - 8,0

KH - 12,1

NO3 - 50

NO2 - 0,1

Mg - 1410 - 1440

Ca - 420

PO4 - kupiłem, ale sklep nie przysłał / paczka przyszła bez. Sprawę staram się już wyjaśnić ze sklepem co było powodem nieprzysłania testu. - test dotarł, zmierzone 0,25

Oczywiście wszystkie powyższe testy są z Saliferta. Wydaje mi się, że chyba nie jest najgorzej? Podpowiedzcie proszę, czy zmierza to w dobrą stronę.

Poniżej jeszcze kilka aktualnych zdjęć.

aLJ8nz.jpg
Q87UNn.jpg
tYslgO.jpg
XjGgSh.jpg
0gWH7B.jpg

pat0ll

pat0ll

Mała aktualizacja, 13 dzień od zalania.

Zbyt wiele w akwarium się nie działo. Pojawiały się różne naloty na skale (głównie pomarańczowe i bordowe) po czym znikały. Część z nich wypuszczało "włoski" z bąbelkami, a aktualnie skała wydaje się być coraz jaśniejsza. Dodatkowo w 3 miejscach na dobre wyrosły sobie jakieś zielone glony.

Z życia jedyne co udało mi się zaobserwować to 2 rodzaje robaków. Jedne ciemne, cienkie jak włos, podłużne i jest ich multum (ale mają tak to 5mm długości - 2 ostatnie zdjęcia). Drugie jeszcze mniejsze, białe, do zobaczenia tylko na szybie bo ze skała z pewnością się zleją. Te małe białe z wyglądu przypominają kijanki. Taka płaska kulka z ogonkiem, bardzo szybko poruszały się po szybie.

Dziś również doszły testy, więc wykonałem pierwsze pomiary

zasolenie 1,025

temp 26*C

NH4/NH3 - niewykrywalne

pH - 7,7 - 8,0

KH - 12,1

NO3 - 50

NO2 - 0,1

Mg - 1410 - 1440

Ca - 420

PO4 - kupiłem, ale sklep nie przysłał / paczka przyszła bez. Sprawę staram się już wyjaśnić ze sklepem co było powodem nieprzysłania testu.

Oczywiście wszystkie powyższe testy są z Saliferta. Wydaje mi się, że chyba nie jest najgorzej? Podpowiedzcie proszę, czy zmierza to w dobrą stronę.

Poniżej jeszcze kilka aktualnych zdjęć.

aLJ8nz.jpg
Q87UNn.jpg
tYslgO.jpg
XjGgSh.jpg
0gWH7B.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.