11 minut temu, elespero napisał:Nie zaciemniaj, pilnuj KH aby było stałe.
Lej bakterie, polecam Special Blend i czekaj. Ślimaki nie pomogą. U mnie z dnia na dzień znikły takie glony. Ale ustabilizowałem parametry.
hej postaram sie podnes do ok9 kh slimaki i tak ze dwa zakupie choć wątpie w ich działanie
3 godziny temu, elektryk2e napisał:Może nie wniosę nic do tematu ale nie poddawaj się! Ogranicz trochę światło.
dasz rade
hej katastrofa walcze i jest tylko gorzej nie wiem już co robic:( chiałem zwiększać akwarium ale teraz zastanawiam sie nad likwidacją:(
4 godziny temu, CNA napisał:a ja przeżyłem długotrwałe plagi i nic nie pomagało, dopóki nie zacząłem wody do swojego akwarium produkować sam od początku do końca do tego bakterie i można się cieszyć
hej lampe pomalowałem akrylem i jest spoko:) wodę od 3 miesięcy mam swoją kupiłem nowy zestaw przed czyszczeniem ok 400ppm po wyczyszczeniu 0-1 ale mierze w misce po nalaniu. a jak zwiększyć PO4? wyciągałem wszystkie adsorbery przeczyszczałem skały w tyg podjadę w sklepie wodę zbadać i zobaczyć czy mój spławik nie szwankuje z zasoleniem, CNA Twoje akwarium super!! też tego oczekiwałem niestety coś nie idzie i nie wiem co:( może za duzo grzebie ale jakbym tego nie robił to po 2 tyg nie było by widac co w akwarium pływa