Czas na małą aktualizację. Doszło troszkę zwierzaczków od kolegów z forum którym chciał bym tutaj chociaż podziękować - niestety mam za mało postów aby pisać na targowisku i tam wystawić opinię.
Zdjęcia robione komórką na szybkiego i przed sprzątaniem więc bądźcie litościwi.
Od kolegi bartek123_1
Pseudogorgonie, Capnella i Barierum fluo + ślimaczki i chyba wężowidło które siedzi sobie pod Barierum
Od kolegi Bohun40
Zoanthusy i Duncanopsammia axifuga, Sarcopython (chyba bo malutki gratis razem z dunką - przedostatnie zdjęcie lewy dolny róg)?
Pozostałe w Murena lublin
Caulastrea fluo oraz krabik czewwononogi.
Glony już wyczyszczone. Wszystko pięknie polipuje.
Niestety przez swoją ignorancję mało nie ukatrupiłem dunki - była dużo ładniejsza ale na podkładce były jeszcze szczepki zoa które chciałem przenieść - i po odcięciu zamiast wypłukać strzykawką i włożyć w osobne naczynie wypłukałem i pozostawiłem na chwilę w naczynku gdzie były odcięte zoa. Skończyło się to fatalnie - dunka została poparzona i straciła bardzo dużo tkanki - myślałem że już się nie podniesie. Na szczęście następnego dnia wypuściła polipki i żyje pomimo mojej głupoty
Czy możliwe jest aby te 2 LPS- y bardzo zbijały mi KH ? bo spadło mi i to bardzo ale jakoś nie chce mi się wierzyć, zaczynam się zastanawiać czy test nie jest walnięty.
Podmianki co tydzień 3l. KH prawie identyczne przed i po podmiance.