24 minuty temu, katani napisał:Przerobionej materii organicznej w DSB nie widać. bo jest zjedzona, rozłożona do gazów lub złogów w piasku. jesli widać, to jest to syf.
Mój punkt opierał się na informacji o pompie - słaba pompa nie zabiera ze zbiornika brudu. Ale jesli masz pompę 12k to raczej punkt jest nieważny.
Płuczesz skarpetę? Jeśli masz aż tak dużo syfku to może odpieniacz słabo pieni?
Nie używaj metalowych klipsów. Jak jużcokolwiek to lepiej już chyba spinacze do bielizny.
Obecnośc NO2 i NH4 oznacza, że jest niezamknięty cykl azotowy. Coś ewidentnie gnije. Weź może gwałtownie poruszaj piaskiem w akwarium (nie w DSB). Zobacz czy jest jakakolwiek mgiełka osadu który sie podnosi z piasku?
Skoro w dsb zbiera sie syf, organizmy w nim nie moga cierpieć z głodu.
Skarpeta czyszczona co dziennie.
Bubble Magus, w porównaniu z innymi odpieniaczami na szczyscie listy nie stoi, natomiast z obserwacji wynika, że robote swoją odwala. Co dzień kubek opróżniany z tego co wywala, a od kąd stosuje NOPOX wywala sporo.
W piasku nic martwego nie zalega, staram sie go co jakis czas przemieszać z tego powodu, że mam tylko 1 babke.
Jedyne co przychodzi mi do głowy to wieloszczęty. Mam ich mase... może nie które zdychaja i gniją...
Wybaczcie te metalowe klipsy, potrzebowalem umieścić wate i tylko je mialem ood ręką.
Zostaly już zdjęte